Barcelona-Rayo 5-2: Neymar u utakmici karijere zabio četiri gola i asistirao Suarezu

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Katalonce

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (2nd R) celebrates a goal with teammates Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R), Barcelona's midfielder Sergi Roberto (3rd R) and Barcelona's Brazilian defender Dani Alves during the Spanish league football match FC Barcelona vs Rayo Vallecano de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 17, 2015.   AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Samo par sati nakon što je Real upisao pobjedu protiv Levantea i izbio na vrh tablice, Barcelona je na Camp Nou također stigla do nova tri boda čime su se izjednačili s najvećim rivalima na vrhu. Katalonci su slavili protiv Rayo Vallecana u utakmici koju je obilježio Neymar.

Dva penala

Prvo je s dva gola iz isto toliko kaznenih udaraca donio preokret Barceloni da bi potom s još dva gola osigurao pobjedu. Barcelona je na kraju slavila s 5-2, a osim Neymara gol za momčad Luisa Enriquea zabio je Luis Suarez.

Gosti su, inače, poveli pogotkom Javija Guerra nakon ubačaja Bebea u 15. minuti. Prije njega Ivan Rakitić propustio je veliku prililu u 6. minuti. Nakon prigravanja Sergi Roberta sam je išao na vratara, ali je pucao ravno u njega.

https://rutube.ru/video/79b3a4866949f637a88de41816d8537e/?ref=logo

Barcelona je do izjednačenja došla u 17. minuti. Nakon prekršaja Diega Llorentea nad Neymarom sudac je pokazao na bijelu točku. Brazilac je bio precizan, a to je ponovio i u 32. minuti. Tome je prethodio sjajan dribling pri kojem je Nachu gurnu loptu kroz noge.
U drugom poluvremenu Neymar je nastavio zabijati. Precizan je bio u 69. i 70. minuti. Nakon njega došao je red i na Suareza (77). Konačan rezultat postavio je Jozabed. U 86. minuti smanjio je rezultat na 5-2.

Barcelona je, podsjetimo, još uvijek bez ozlijeđenog Lea Messija, a Rakitić je odigrao cijeli susret za Katalonce. Na vrhu su Real i Barcelona s po 18 bodova.