Barcelona-Valencia 2-0: Rakitiću poluvrijeme u bitnoj pobjedi Katalonaca

Suarez doveo Katalonce u vodstvo nakon manje od minute

Valencia’s Argentinian defender Nicolas Otamendi (L) vies with Barcelona’s Uruguayan forward Luis Suarez during the Spanish league football match FC Barcelona v Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 18, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Prvoplasirana momčad u Primeri Barcelona ostvarila je vrlo bitnu pobjedu nad Valencijom, koja je četvrta, u 32. kolu španjolske Primere i zadržala prednost na vrhu tablice nad drugoplasiranim Real Madridom. Barcelona je slavila rezultatom 2-0.

Njihova prednost nad klubom iz Madrida sada iznosi pet bodova, ali bi se uskoro mogla smanjiti jer Real svoju utakmicu protiv Malage igra večeras.

Hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić utakmicu je počeo na klupi za pričuve, a u igri je bio od početka drugog poluvremena umjesto Adriana.

Nogometaši Barcelone nisu mogli poželjeti bolje otvaranje utakmice. Već nakon manje od jedne minute igre urugvajski napadač u njihovim redovima Luis Suarez poentirao je za 1:0, a asistirao mu je Leo Messi. No, malo je nedostajalo da ta prednost domaćina ne bude brzo poništena. Već u 10. minuti Valencia je imala priliku izjednačiti iz jedanaesterca.

Najstrožu kaznu izveo je Dani Parejo, ali njegov udarac brani vratar Barcelone Claudio Bravo. Rezultat se više nije mijenjao do završnice utakmice, a konačnih 2-0 postavio je Messi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.