Bayernu pobjeda i rekord Bundeslige u kojoj je upravo postignut 49.000-ti gol

Momčad Josepa Guardiole je nakon 14 utakmica stigala do 40 bodova

Mainz' midfielder Yunus Malli (L) celebrates after scoring 2-0 during the German first division football Bundesliga match between Mainz and Wolfsburg on November 7, 2015, 2015 in Mainz, southern Germany. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
==RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050. / AFP / DANIEL ROLAND
FOTO: AFP

Nogometaši Bayerna nastavili su rezultatski uspješan niz i u subotnjem ogledu protiv četvrtoplasirane momčadi bundesligaške ljestvice. Svoju su mrežu protiv Herthe ponovno očuvali netaknutom u 2-0 pobjedi kojom su stigli i do jednog rekorda.

U osmoj prvenstvenoj utakmici na svojoj Allianz Areni njemački je prvak stigao i do osme pobjede nakon koje impresionira razlikom pogodaka 30-3. Gledano kroz sva natjecanja, Bayern je vezao trinaest uzastopnih domaćih pobjeda uz 49 postignutih i šest primljenih pogodaka. U tom se nizu nalazi i osam utakmica s čistom mrežom.

Gol Iličevića

Strijelci su ovaj puta za sastav kojeg s klupe vodi Josep Guardiola bili Thomas Müller, kojem je to bio trinaesti ligaški gol u sezoni, i Kingsley Coman, koji je zabio treći puta u njemačkom prvenstvu. Oba su pogotka postignuta u prvom poluvremenu utakmice a uz pomoć njih Bayern je nakon utakmice 14. kola stigao do 40. boda na ljestvici što predstavlja bundesligaški rekord. Iskoristili su to u klubu da se našale da već imaju dovoljan broj bodova za osiguranje prvoligaškog statusa.

Dodajmo i da je HSV slavio na gostovanju kod Werdera 3-1 i time prekinuo niz od osam utakmica bez pobjede protiv tog bremenskog kluba. Zasluge za to ima i hrvatski nogometaš momčadi Ivo Iličević koji je zabio uvodni pogodak na utakmici i asistirao za treći. Sakupljen 21 bod iz četrnaest odigranih kola predstavlja najbolji ulazak u sezonu za ovu momčad u posljednjih pet sezona. Ivica Olić odigrao je za pobjednički sastav posljednjih desetak minuta susreta.

Povijesni gol

Mainz je kao domaćin svladao Eintracht 2-1, a pogodak kojeg je u 43. minuti postigao Yunus Mallı ostat će zabilježen u knjigama natjecanja. Naime, pri povećanju rezultata na 2-0 postignut je 49.000-ti bundesligaški gol.

Bundesliga, 14. kolo:

Bayern – Hertha 2-0

Hannover – Ingolstadt 4-0

Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach 3-3

Werder – HSV 1-3

Mainz – Eintracht 2-1

Redoslijed: 1. Bayern 40 bodova, 2. Borussia Dortmund 29 (-1), 3. Wolfsburg 24 (-1), 4. Borussia Mönchengladbach 23, 5. Hertha 23, 6. HSV 21…