Bebek postao prvi hrvatski sudac Elitne skupine, sada može suditi i finale Lige prvaka

'To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi'

02.11.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 14. kolo, NK Osijek - NK Zagreb. Sudac Ivan Bebek. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Ivan Bebek postao je prvi hrvatski sudac u najvišoj Uefinoj kategoriji. Naime, Bebek je postao član Elitne skupine sudaca, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a. Riječ je o skupini iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Nadalje, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, a prvo takvo koje dolazi je Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Najviše postignuće

“Ponosan sam na to postignuće, po prvi puta Hrvatska ima suca u Elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste. Zahvalio bih se i svojim pomoćnima, to je timski rad i stoga je ovo zajednički uspjeh”, rekao je Bebek.

“To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini, i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti”, dodao je Bebek koji je svojim radom zaradio veliko priznanje Uefe. Ovo je ujedno i priznanje hrvatskim sucima, ali i Komisiji nogomentnih sudaca kao i HNS-u.