Trener Šahtara nakon poraza kritizirao hrvatskog suca, ljutiti Srna poručio novinaru da izjavu traži od Bebeka

Real Madrid je s 4-0 pobijedio ukrajinsku ekipu na otvaranju Lige prvaka

02.11.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 14. kolo, NK Osijek - NK Zagreb. Sudac Ivan Bebek. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Ukrajinski Šahtar iz Donjecka poražen je u utakmici prvog kola Lige prvaka na gostovanju kod Real Madrida. Taj susret sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek koji se istaknuo jednom velikom pogreškom, a njegov cjelokupni nastup je kritizirao trener kluba iz Donjecka Mircea Lucescu. Bebek je, naime, dosudio nepostojeći penal za Real iz kojeg je Cristiano Ronaldo poentirao za 2-0. Da stvar bude još gora to je učinio nakon što je lopta pogodila hrvatskog nogometaša Darija Srnu u leđa. Iako je on to pokušao objasniti sucu, Bebek je tvrdoglavo ostao pri svojoj odluci, a možda je na njega utjecao i Ronaldo koji je tvrdio da je riječ o igranju rukom.

Teško je komentirati utakmicu. Možemo pričati samo o prvih 30 minuta kad smo dobro kontrolirali igru i stvarali prilike prije nego što je jedan naš nogometaš pogriješio, a Real poveo. U drugom poluvremenu isključen je Taras Stepanenko. Na konferenciji za medije prije utakmice sam rekao d želimo samo jednu stvar – da nas se poštuje. Nažalost, postoje dva načina suđenja. Jedan je za velike momčadi, a drugi za manje. Nama, manjim ekipama, odmah se pokazuje žuti karton, dok nogometaši većih klubova za istu stvar samo dobiju zadnje upozorenje”, rekao je Lucescu za klupsku stranicu.

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu AFP

“Također, tu je i prvi jedanaesterac, koji nije ispravno dosuđen. Lopta je pogodila Darija u leđa. Ni drugi nije dobro dosuđen. Na ovakvu utakmicu ne treba utjecati suđenje. Real Madridu ne treba takva pomoć”, poručio je rumunjski trener.

Nakon što je odsvirao kraj Bebek se našao na novoj verbalnoj paljbi Srne koji je njemu i pomoćnicima na terenu nastavio ukazivati na propust. Na travnjaku su ostali jedino on, suci i Modrić koji se približio kako bi sa Srnom razmijenio dresove. Nakon razmjene, Srna je nevoljko pružio ruku svakom od hrvatskih sudaca ne gledajući ih u oči dok ga je Luka Modrić smirivao.

Na aut liniji čekao ih je Mateo Kovačić pa su zajedno krenuli u svlačionicu. Nakon što su iz nje izašli odbili su razgovarati s novinarima, a Srna se izderao: „Nek ti Bebek da izjavu!“. Ivan Bebek i njegovi pomoćnici Tomislav Petrović, Miro Grgić, Domagoj Vučkov, Goran Gabrilo i Dalibor Conjar nisu bili dostupni za komentar.