Beckenbauer je upravo izjavio kako bi Klopp mogao zamijeniti Guardiolu

Klopp je nedavno objavio da će na kraju aktualne sezone napustiti Dotrmund

(FILES) A photo taken on April 11, 2015 shows Dortmund’s head coach Juergen Klopp walking on the pitch after the German first division Bundesliga football match between Borussia Moenchengladbach v Borussia Dortmund BVB in Moenchengladbach, Germany. According to an article released on April 15, 2015 on the website of German tabloid Bild, Klopp is to […]
FOTO: AFP/AFP

Počasni predsjednik Bayerna, Franz Beckenbauer, izjavio je kako bi Jürgen Klopp mogao biti sljedeći trener njemačkog prvaka. U razgovoru za Sky Sports potvrdio je vodstvo kluba u vrijeme kada je on bio predsjednik (1994.-2009.), često razgovaralo o Kloppu kao mogućem treneru.

Koliko dugo će Guardiola biti u Münchenu?

– Naravno da mogu zamisliti Kloppa kao Guardiolinog nasljendika. Kada sam bio predsjednik često smo razgovarali o njemu i bili smo uvjereni da bi se dobro uklopio. On je definitivno jedna od opcija Bayerna, ali je pitanje koliko će dugo Guariola tu biti. Nadam se dugo vremena, ali bi Klopp bio uzet u obzir – izjavio je Beckenbauer te je izrazio nadu da će aktualni trener ostati u klubu i nakon 2016. kada mu istječe ugovor.

– Nezamislivo mi je da Guardiola ode 2016. godine. Sviđa mu se u Münchenu. Postigao je uspjeh s klubom i svjestan je da i u budućnosti može biti uspješan. Ovdje ima sve što želi – rekao je Beckenbauer.

Podsjetimo, Klopp je prije dva tjedna objavio da će na kraju aktualne sezone napustiti klupu Borussije Dotrmund. I dok je klub već objavio ime njegovog nasljednika, još uvijek nije poznato gdje će on nastaviti karijeru.