Benitez kaže da je sretan što mu dolazi Kovačić (jer će tada imati alternativu ako se Modrić ozlijedi)

Mateo Kovačić stiže iz Intera u Real za oko 30 milijuna eura

Rafael Benitez
FOTO: AFP

Trener Real Madrida Rafael Benitez pohvalno je govorio o hrvatskom reprezentativcu, 21-godišnjem Mateu Kovačiću, koji je u ovom prijelaznom roku postao igrač njegovog kluba. Kovačić je stigao iz Intera u poslu za koji se pretpostavlja da je vrijedan oko 30 milijuna eura, a Benitez je sretan što je dobio takvog igrača.

`Kovačić nije tipičan`

Benitez je za španjolski AS pohvalio Kovačića i rekao da će on biti velika pomoć Realu u slučaju problema s drugim hrvatskim reprezentativcem. “Kovačić je kvalitetan igrač. Kao što svi znamo, momčad je patila prošle sezone dok je Modrić bio ozlijeđen, a s Kovačićem imamo novu mogućnost”, rekao je Benitez.

Zatim je trener Real Madrida pobliže analizirao kakav je 21-godišnjak točno igrač. “Nije tipičan zadnji vezni nogometaš. On nudi kvalitetu jer se pridružuje napadu, dinamičan je, dobar u dodavanjima i ima pristojan udarac”, smatra 55-godišnji strateg.

Benitez je završio s argumentom zašto će Kovačić biti prikladan za Kraljevski klub. “Ne skriva se od odgovornosti i to ga čini sjanim igračem za real Madrid”, smatra Benitez, u čijoj momčadi za pozicije u veznom redu uz Kovačića konkururaju Toni Kroos, Modrić, Lucas Silva, Casemiro, James Rodriguez, Asier Illarramendi, Martin Odegaard i Isco.