Bilić s West Hamom osvojio bod kod Manchester Uniteda, novi šok za Mourinhov Chelsea

Leicester nastavio oduševljavati. Sada je u gostima svladao Swansea 3-0

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic (R) gestures during the English Premier League football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 5, 2015. 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Najbolji golgeter Premier lige Jamie Vardy, koji se je na 11 uzastopnih prvenstvenih utakmica upisao u strijelce, u 15. kolu nije zatresao mrežu, ali je bio asistent za treći gol Leicestera, koji je u subotu u gostima svladao Swansea 3-0.

Sva tri pogotka za Leicester zabio je Riyad Mahrez (5, 22, 67). Vardy i Mahrez su trenutno najučinkovitiji dvojac u Premier ligi, Vardy je zabio 14, a Mahrez 10 golova. Hrvatski napadač u dresu “lisica” Andrej Kramarić opet je ostao bez minutaže.

Potpuno je različit scenarij u Chelseaju, aktualnom prvaku Premierlige. Momčad Josea Mourinha u ovom je kolu na svojem terenu izgubila od prošlosezonskog Bournemoutha 0-1, a jedini pogodak postigao je Glenn Murray osam minuta prije kraja susreta.

https://twitter.com/therealfanatix/status/673219954460725248?ref_src=twsrc%5Etfw

Momčad Josea Mourinha sada se nalazi na 14. mjestu Premier lige sa 15 bodova, odnosno tri iznad zone ispadanja.

Neočekivani poraz Cityja

Stoke je na domaćem terenu svladao favorizirani Manchester City sa 2-0. Oba gola postigao je Marko Arnautović, u 7. i 15. minuti. Mogao je zabiti i više, ali je promašio nekoliko odličnih prilika. No, najbolji igrač susreta bio je “alpski Messi”, odnosno Xherdan Shaqiri, koji je asistirao za oba gola.

Bilićev West Ham je u gostima kod Manchester Uniteda odigrao 0-0 i tako je nastavio pozitivan niz protiv velikana. Prethodno su ove sezone svladali Arsenal, Manchester City, Liverpool i Chelsea. Mogao je i ovaj puta West Ham izaći kao pobjednik, ali u dva navrata se je ispriječila vratnica. Nikica Jelavić ostao je na klupi za pričuve “čekičara”.

Aston Villa i dalje zadnja

Arsenal je pobijedio Sunderland sa 3-1, a strijelci su bili Joel Campbell (33), Olivier Giroud (63) i Aaron Ramsey (90+3).

Bivši europski prvak Aston Villa je povela protiv Southamptona u 44. minuti golom Joleona Lescotta, ali nije uspjela doći do tako potrebne pobjede. Remi “svecima” donio je Oriol Romeu (73), pa je Villa ostala na posljednjem mjestu sa samo 6 bodova.

Večeras Chelsea dočekuje Bournemouth, a u nedjelju Liverpool gostuje kod Newcastlea.