Bilić uoči Liverpoola kaže da ne namjerava pojačavati momčad, a najavio je i povratak najboljeg igrača

'Kad su svi na broju, imamo stvarno dobru momčad i dovoljan broj igrača'

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between West Ham United and Chelsea at The Boleyn Ground in Upton Park, east London on October 24, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Slaven Bilićće imati vatreno otvaranje nove godine. Njegov West Ham u subotu u prvoj utakmici 20. premierligaškog kola dočekuje zahuktali Liverpool. Bilićeva je momčad ranije ove sezone deklasirala Redse na njihovom terenu s 3:0, ali otada se puno toga promijenilo.

Umjesto Brendana Rodgersa na klupu Liverpoola je stigao Jürgen Klopp koji je značajno podigao momčad. West Ham je, pak, upao u krizu, pa je prije ovotjednog slavlja protiv Southamptona bio na nizu od osam utakmica bez pobjede.

“Klopp je dobitak za Premier ligu”

“Očekuje nas teška utakmica, Klopp ima momčad punu energije. Nisu primili gol u posljednje dvije utakmice i puni su samopouzdanja, ali i mi smo, a uz to igramo pred svojim navijačima. Liverpool je kandidat za naslov, a Klopp je dobitak za Premier ligu. Svi su ga veliki klubovi htjeli uzeti. Očekivanja su velika”, naglasio je Bilić na konferenciji za novinare.

Hrvatski je stručnjak posljednjih tjedana imao ogromnih problema s ozljedama svojih igrača, a najviše se osjetio izostanak briljantnog Dimitrija Payeta. No, iako su prognoze govorile da bi se Francuz nakon ozljede gležnja na teren trebao vratiti tek u drugoj polovici veljače, Bilić je na Staru godinu objavio sjajnu vijest za navijače Čekićara.

“Nećemo biti aktivni u prijelaznom roku”

“Payet se vraća. Posljednjih nekoliko dana trenira s nama i ovisno o tome kako će proći zadnji treninzi, bit će u momčadi za Liverpool. Veliki je to dobitak za nas. Nikica Jelavić također trenira, a vraćaju se i Victor Moses i Winston Reid iako su male šanse da će njih dvojica igrati protiv Liverpoola”, otkrio je Bilić.

Iako se činilo da će zbog silnih ozljeda osmoplasirani West Ham biti prisiljen kupovati u predstojećem prijelaznom roku, ipak neće biti tako.

“Kad su svi na broju, imamo stvarno dobru momčad i dovoljan broj igrača. Mislim da nećemo biti posebno aktivni u prijelaznom roku osim ako nešto izvanredno ne iskrsne. Sretni smo s postojećim kadrom, a posebno će biti ako se Sakho vrati početkom veljače. Napravili smo dobar posao tijekom ljeta”, zaključio je bivši hrvatski izbornik.