U subotu počinje 20. kolo Premier lige, a ovo su tri utakmice koje privlače najviše pozornosti

U prvoj utakmici dana Bilićev West Ham ugostit će Liverpool

West Ham United’s Croatian manager Slaven Bilic (L) gestures to West Ham United's Ecuadorian striker Enner Valencia (R) after he is substituted during the English Premier League football match between West Ham United and Southampton at The Boleyn Ground in Upton Park, in east London on December 28, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / IAN KINGTON
FOTO: AFP

U subotu će se odigrati prvih osam utkamica 20. kola engleske Premier lige, dok su preostala sva susreta u nedjelju. U po mnogima najjačoj svjetskoj ligi i ovaj vikend će se odigrati nekoliko velikih okršaja, a mi smo izdvojili najzanimljivije.

1. West Ham – Liverpool

Londonski west Ham, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u prvoj utakmici dana u 13 sati i 45 minuta na svojem će terenu dočekati slavni Liverpool, ekipu koju je već jednom ove sezone pobijedila. Podsjetimo, Bilićeva je momčad ranije ove sezone deklasirala Redse na njihovom terenu s 3:0, ali otada se puno toga promijenilo. Umjesto Brendana Rodgersa na klupu Liverpoola je stigao Jürgen Klopp koji je značajno podigao momčad.

West Ham u ovu utakmicu ulazi s osme pozicije na tablici i s nizom od šest utakmica bez poraza. Odlična vijest za Bilića je i što ponovno može računati na svojeg ponajboljeg igrača Dimitrija Payeta koji se oporavio od ozljede.

“Payet se vraća. Posljednjih nekoliko dana trenira s nama i ovisno o tome kako će proći zadnji treninzi, bit će u momčadi za Liverpool. Veliki je to dobitak za nas. Nikica Jelavić također trenira, a vraćaju se i Victor Moses i Winston Reid iako su male šanse da će njih dvojica igrati protiv Liverpoola”, otkrio je Bilić u najavi utakmice.

S druge strane, trener Liverpoola Jurgen klopp ima popriličnih problema s ozljedama jer neće moći računati na ozlijeđenog Sturridgea i Hendersona.

2. Arsenal – Newcastle

Londonski Arsenal u ovom je trenutku prvoplasirana momčad na tablici Premier lige. Igrači Arsenea Wengera bodovno su izjednačeni s drugoplasiranim Leicesterom, ali su prvi zahvaljujući boljoj gol razlici, a trećeplasirani Manchester City ima tri boda manje.

Stoga se pobjeda u subotu na vlastitom terenu protiv Newcastlea, 18. ekipe na tablici, nogometašima Arsenala nameće kao imperativ, a trener Wenger bio je poprilično optimističan i vjeruje da će do trijumfa uspjeti i doći.

3. Watford – Manchester City

Treća utakmica koja će biti zanimljiva nogometnim zaljubljenicima je gostovanje trećeplasiranog Manchester Cityja kod devetog Watforda. To je utakmica u kojoj su Cityju potrebna tri boda ako ne želi dopustiti prvoplasiranom dvojcu da mu pobjegnu, ali trenera Građana Manuela Pellegrinija brine to što njegova momčad igra loše na gostovanjima i na njih šest zadnjih nije pobijedila.

https://www.youtube.com/watch?v=q6uWKQrv8Fg