Bilićev West Ham ostao iza Manchester Uniteda, a potez večeri je Vardyjev gol Liverpoolu

West Ham je slavio protiv Aston Ville, ali je ostao šesti

Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (R) looks on as Leicester City's English striker Jamie Vardy (L) celebrates scoring the opening goal of the English Premier League football match between Leicester City and Liverpool at King Power Stadium in Leicester, central England on February 2, 2016. / AFP / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Sjajnom predstavom dvostrukog strijelca Jamiea Vardyja, Leicester City je u susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva pobijedio Liverpool 2-0 i ponovo ima tri boda više od najbližeg pratitelja Manchester Cityja.

Pobjeda West Hama

Važne bodove u borbi za Europu osvojio je i West Ham našeg Slavena Bilića pobijedivši na Boleyn Groundu ‘fenjeraša’ Aston Villu 2-0.

Arsenal je kiksao odigravši kod kuće 0-0 protiv Southamptona, Manchester United je napokon odigrao odličnu utakmicu deklasiravši na Old Trafordu Stoke City 3-0, Manchester City je na gostovanju pobijedio Sunderland 1-0, dok je Tottenham kao gost slavio protiv Norwich Cityja 3-0.

Leicester je u derbiju kola porazio Liverpool zadržavši tako vrh ljestvice. Junak utakmice bio je sjajni Vardy koji je potopio ‘redse’ s dva gola pri čemu je prvi pogodak jedan od najljepših ove sezone. Vardy je tako stigao do brojke od 18 golova u prvenstvu i vodeći je strijelac lige.

‘Lisice’ su došle do vodstva nakon brze kontre u 60. minuti. Riyad Mahrez je sjajnom dugačkom loptom uposlio Vardyja koji je primio loptu i u punom trku opalio s više od 25 metara pogodivši rašlje.

Lovren nemoćan

Uz Vardyja je stajao Dejan Lovren, no hrvatski reprezentativac je bio nemoćan kao i vratar ‘redsa’ Simon Mignolet. Jedanaest minuta kasnije Vardy je zabio i drugi pogodak. Shinji Okazaki je pucao, lopta je pogodila Mamadou Sakha, a Vardy je natrčao na odbijanac prije Lovrena i zabio za konačnih 2-0.

West Ham je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede porazivši Aston Villu 2-0. Golove za Bilićevu momčad zabili su Antonio (58) i Cheikhou Kouyate (85). West Ham je od 17. minute imao igrača više nakon što je Ayew laktom udario u glavu Cresswella i zaradio isključenje.

Agüero donio slavlje Cityju

Manchester City je golom Sergia Aguera u 16. minuti pobijedio Sunderland 1-0 i zadržao priključak za vodećim Leicesterom.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Tottenham porazivši Norwich City 3-0 golovima Dele Allija (2) i Harryja Kanea (30-11m, 90). Tottenham se probio na treće mjesto sa 45 bodova koliko ima i Arsenal na četvrtoj poziciji nakon što su ‘topnici’ na svom terenu razočarali odigravši 0-0 protiv Southamptona.

Manchester United je napokon odigrao dobru utakmicu i na Old Traffordu je deklasirao Stoke City 3-0. Strijelci za ‘Crvene vragove’ bili su Jesse Lingard (14), Anthony Martial (23) i Wayne Rooney (53) koji je stigao do brojke od 244. golova u Unitedovim dresu.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 50 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 47 bodova, a slijede Tottenham i Arsenal sa po 45 bodova. Manchester United je na petom mjestu sa 40 bodova, a West Ham je šesti s bodom manje.


Rezultati

Leicester City – Liverpool 1-0 (Vardy 60, 71)
Manchester United – Stoke City 3-0 (Lingard 14, Martial 23, Rooney 53)
Arsenal – Southampton 0-0
Norwic City – Tottenham 0-3 (Alli 2, Kane 30-11m, 90)
Sunderland – Manchester City 0-1 (Aguero 16)
WBA – Swansea City 1-1 (Rondon 90+2/ Sigurdsson 65)
Crystal Palace – Bournemouth 1-2 (Dann 28 / Pugh 34, Afobe 58)
West Ham – Aston Villa 2-0 (Antonio 58, Kouyate 85)

U srijedu:
Watford – Chelsea
Everton – Newcastle United

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=G42z5Q2_rLQ