Bivši hrvatski izbornik ostvario je prvu pobjedu, a ovo je još nekoliko zanimljivih stvari iz Bundeslige

Novi korak prema naslovu napravio je Bayern koji je slavio u Kölnu

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Njemačka nogometno prvenstvo došlo je do 27. kola. U subotu je odigrano šest utakmica, a mi vam donosimo nekoliko najzanimljivijh stvari s bundesligaških stadiona.

1. Prva pobjeda Nike Kovača

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač ostvario je prvu pobjedu otkad je postao trener njemačkog prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta. Na svojoj Commerzbank Areni Eintracht je svladao najslabiji sastav lige Hannover s 1-0 zahvaljujući pogotku Anisa Ben-Hatire u 33. minuti. Tuniški se reprezentativac odlično snašao u jednoj teškoj situaciji i gotovo iz mrtvog kuta iznenadio gostujućeg vratara Ron-Roberta Zielera.

Robert i Niko Kovač
Robert i Niko Kovač AFP

Eintracht se sada nalazi na 17. mjestu, u zoni ispadanja, ali ima jednaki broj bodova kao i Hoffenheim koji je ispred njega i Augsburg koji drži 15. mjesto. Posljednji je, pak, Hannover kojem je ovo bio 12. poraz u posljednjih 13 utakmica. Sljedeće kolo, nakon reprezentativne stanke, donosi Kovaču najteži mogući izazov – gostovanje kod Bayerna.

2. Kramarić opet strijelac

Hoffenheim je slavio na gostovanju kod HSV-a s 3-1, a naš Andrej Kramarić je goste doveo u vodstvo u 20. minuti. Domaći vratar Rene Adler je u kaznenom prostoru srušio Kevina Vollanda, a bivši napadač Dinama i Rijeke bio je precizan s bijele točke. Kramarić je zabio treće kolo zaredom, a ovo mu je ukupno četvrti pogodak od dolaska u Bundesligu. Hoffenheim je drugom uzastopnom pobjedom došao na 16. mjesto koje vodi u razigravanje za ostanak.

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić PIXSELL/PIXSELL

3. Olić i dalje daleko od terena

Za HSV je protiv Hoffenheima cijelu utakmicu odradio Ivo Iličević, a Ivice Olića ni ovaj put nije bilo u kadru. U proljetnom dijelu Bundeslige nijednom nije bio na terenu.

4. Lewandowski izjednačio Mandžukića

Novi korak prema naslovu prvaka napravio je Bayern koji je slavio na gostovanju kod Kölna s 1-0. Jedini je strijelac bio Robert Lewandowski u desetoj minuti. Poljskom je napadaču to bio 88. gol u službenim utakmicama za Bayern, čime se izjednačio s našim Marijem Mandžukićem. Ove sezone mu je to bio 25. pogodak u Bundesligi čime je postavio osobni rekord i učvrstio se na prvom mjestu ljestvice strijelaca.

5. Herthina sezona iz snova

Hertha je s 2-1 nadigrala Ingolstadt i sve je bliže plasmanu u Ligu prvaka. Nakon 27 kola čvrsto drži treće mjesto na ljestvici, a kod kuće je ove sezone samo jednom izgubila.