Bivši njemački nogometaš optužio Guardiolu zbog Robbenove ozljede

Nakon mjesec dana izbivanja s terena ušao je kao zamjena u polufinalu Kupa

Bayern Munich’s Spanish coach Pep Guardiola (R) gestures from the sidelines during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
FOTO: AFP

Bivši njemački nogometaš Thomas Helmer optužio je u svojoj kolumni za TZ trenera Bayerna Pepa Guardiolu da je kriv za ozljedu Arjena Robbena zbog koje će propustiti ostatak sezone. Nizozemac je nakon mjesec dana izbivanja s terena ušao kao zamjena u polufinalu Kupa protiv Borussije Dortmund da bi sam bio zamijenjen nakon samo 15 minuta.

Zašto ga je uveo?

– Guardiola dijeli odgovornost za to. Bayern je dominirao, sve su imali pod kontrolom, a onda je Borussia sve preokrenula. Iznenadila me Guardiolina izmjena. Zašto je uveo Robbena u ovakvoj utakmici? Nakon dugog izbivanja zbog ozljede to je bilo prerizično – napisao je Helmer kojem nije bilo jasno zašto je Španjolac iz igre izvadio Thomasa Müllera.

https://www.youtube.com/watch?v=hnn25Uj4Aak

– Uvijek je prijetnja za protivnički gol, čak i kad ne igra dobro. Također ne znam zašto Mario Götze nije zaigrao od prve minute. U prijašnjim utakmicama je igrao od početka. Zašto mu nije dao povjerenje u susretu s bivšim klubom. To me iznenađuje – dodao je Helmer. Također, on smatra kako će za Bavarce biti katastrofa ukoliko Robert Lewandowski nje zaigra protiv Barcelone u prvoj polufinalnoj utakmici Lihg eprvaka.

Tri katastrofe

– Badstuberova ozljeda je prva katastrofa, a kraj Robbenove sezone je druga. Ukoliko Lewandowski ne zaigra protiv Barceloine to će biti treća. Otkako su se ozlijedili Franck Ribery i Robben on im je glavni napadač. Ovu utakmicu će odlučiti igra u obrani, a Bayern je tu dovoljno kvalitetan – zaključio je Helmer.

https://www.youtube.com/watch?v=muiDnHxfsVM