Uoči uzvrata u LP-u glavno je pitanje može li Bayern dostići prednost Porta

Druge utakmice četvrtfinala Lige prvaka donose velika uzbuđenja

Porto’s Brazilian defender Alex Sandro (L) vies with Bayern Munich’s midfielder Thomas Mueller during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

U utorak u 20. 45. igraju se uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a te Bayerna i Porta. Katalonci dočekuju Parižane s prednošću od 3:1, dok Bayern, a s istim rezultatom Porto gostuje u Münchenu.

Barcelona – PSG

Činjenica da nikada nisu izgubili europsku utakmicu na domaćem terenu nije pomogla desetkovanom PSG-u u prvoj utakmici. Kako bi završio susret da Parižanima nije nedostajala polovica momčadi, možemo samo nagađati.

U svakom slučaju, Barcelona je izgledala vrlo živahno i ubojito tako da njihova kvaliteta i pobjeda nije nimalo upitna. Postojala je nada prije prve utakmice da će uzvratna utakmica u Barceloni biti malo uzbudljivija. Međutim, čak i uz povratak Marca Verattija i Zlatana Ibrahimovića u momčad, PSG će teško ugroziti fenemonalnu Barcu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YtT7puogj-M]

Ovaj put PSG-u će vrlo vjerojatno nedostajati po mnogima i najbitniji igrač Thiago Silva, a susret će propustiti i Blaise Matuidi zbog žutog kartona u prošloj utkamici. Barcelona će u utakmicu ući s potpuno zdravom momčadi i povratnikom Dani Alvesom koji propustio prošli dvoboj zbog suspenzije.

Leo Messi je u prošlom prvenstvenom kolu zabio 400. gol za Barcelonu tako da će navijači sigurno prirediti entuzijastičan doček Argentincu. U svakom slučaju predviđamo komotan prolazak Katalonaca uz vrlo vjerojatnu pobjedu na domaćem terenu.

Bayern – Porto

000_DV2007272

Sumnjam da je itko mogao predvidjeti da će uzvrat ovog četvrtfinalnog para biti toliko uzbudljiviji od dvoboja Barcelona – PSG, koji se odigrava na isti dan.

Porto je iznenadio svjetski nogomet pobjedom od 3-1 na domaćem terenu. To je svakako izenađenje s obzirom da se radi o Bayernu koji je već nekoliko godina u vrhu svjetskog nogometa.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NTJkDFPKb88]

Ta činjenica ne umanjuje vrlo kvalitetan Porto, koji ponovno ima odlično posluženu mladu i talentiranu momčad. Vodstvo portugalskog kluba zna kako stvoriti i prodati igrača, ali pokazali su i znanje pri dovođenju pojedinaca kao što su Cristian Tello i Yacine Brahimi. Ta dva igrača vrlo su korisni Portu ove sezone, a koštali su ih gotovo ništa.

Bayern s druge strane trese skandal zbog odlaska dugogodišnjeg tima liječnika, koji su praktički bili optuženi za poraz od strane Pepa Guardiole. Naime, Guardiola je očekivao kompletnu momčad za susret Lige prvaka, a u ovom djelu sezone ostaje uskraćen za čak šest prvotimaca, Francka Riberyja, Arjena Robbena, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabae, Javija Martineza i Mehdija Benatie.

Najtežih mjesec dana u karijeri Pepa Guradiole?

Takitka kamikaze koju prakticira Pep, s preotvorenom napadačkom igrom, očito ne može funkcionirati bez toliko bitnih prvotimaca. Porto ih je prošlu utakmicu apsolutno nadigrao kroz kontranapade, što je vrlo bitno upozorenje s obziorom da Bayern lovi dva gola zaostka.

Pep će se morati jako potruditi da organizira igru koja će Portu zabiti minimalno dva gola, a da svoju mrežu sačuva netaknutom.

Sumnja se da će Guardiola sačuvati svoje mjesto na klupi Bayerna ukoliko ispadne od “autsajdera” kao što je Porto. U slučaju pobjede na neki način će opravdati svoj sukob s liječničkim timom i pokazati zašto je doveden.