Bivši igrač Manchester Uniteda kaže da je ogromna sramota što je taj klub ispao iz Lige prvaka

Rio Ferdinand otkrio je kako se igrači osjećaju nakon ispadanja iz Lige prvaka

FOTO: screenshot/youtube

Engleski Manchester United u utorak je izgubio na gostovanju kod njemačkog Wolfsburga u zadnjem kolu Lige prvaka i nije se plasirao u sljedeću fazu tog natjecanja. United je nakon odigranih svih utakmica u skupini zauzeo treće mjesto i igrat će Europsku ligu, a bivši nogometaš tog kluba, a sada komentator na jednoj televiziji, Rio Ferdinand smatra da se radi o jako velikoj sramoti.

Svaka šetnja je neugodna

“To je sramota. Znam, jer sam i sam bio član momčadi koja je igrala Europsku ligu. U toj situaciji ne želiš izaći iz kuće ili hodati po gradu. Kada te ljudi pogledaju, misle da nisi dovoljno dobar i postavljaju pitanja zašto nisi s momčadi uspio proći dalje u Ligi prvaka, kao što si i trebao”, prenosi Guardian Ferdinandovu izjavu.

Njegov bivši suigrač, a sada kolega u komentatorskom poslu Paul Scholes bio je također oštar prema nastupu Uniteda i igri koju pokazuje pod vodstvom trenera Louisa van Gaala.

“Nije bilo brzine, kvalitete i ničega čime bi zaprijetili Wolfsburgu. United izgleda kao prosječna momčad, a prosječna momčad ostvaruje prosječne rezultate”, rekao je u programu televizije BT Sports.

Još jedan bivši igrač Uniteda, Owen Hargreaves, kritizirao je odabir igrača koje je u tom susretu trener novog člana Europske lige Louis van Gaal poslao na teren. Kamere su zabilježile jedan njegov gaf kada je rekao jednu, poprilično netočnu, rečenicu sukomentatoru misleći da se program u tom trenutku ne emitira. On se, naime zapitao kako je Van Gaal svojeg jedinog osvajača Lige prvaka mogao ostaviti na klupi, ne znajući da su to natjecanje osvojili i Mata te Schweinsteiger koji su bili u početnoj postavi.