Bivši trener Dinama kaže da su Modri bolji od Moldea i da će im danas dati dva-tri gola

Otto Barić kritizirao je Machada te pohvalio Ćorića i Hodžića

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka, koju Dinamo u utorak igra protiv norveškog Moldea, svoja je razmišljanja iznio bivši trener Modrih i nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Otto Barić koji smatra da je zagrebačka momčad bolja od Norvežana i da će proći dalje.

“U prvoj utakmici vidio sam da je Dinamo bolja momčad, mislim da Moldeu večeras mogu zabiti dva-tri gola. Trebali su već i u prvoj utakmici, ali krivo su se postavili. Meni je neshvatljivo da Dinamo u domaćim utakmicama protiv protivnika kao što je Molde ne ulazi s mišlju: `zgazit ćemo ih`. Stvarno je neobično kad kažu da im je lakše igrati u gostima nego u Maksimiru. Očito je taj nedostatak potpore s tribina Dinamu veliki uteg. Iskreno, ne shvaćam navijače. Pa nije Dinamo samo Zdravko Mamić, za Dinamo bi se trebalo navijati bez obzira na to tko ga vodi”, rekao je Barić u razgovoru za Večernji list.

Sviđa mu se Hajdukova politika

Sviđa mu se politkika Hajduka koji u sastavu ima svoje mlade igrače. “Mislim da bi i Dinamo trebati u prvih 11 imati još dvojicu-trojicu domaćih mladića. Time bi lakše vratili i publiku na stadion. Pogotovo što ti mladići nisu ništa lošiji igrači od stranaca u Dinamu”, rekao je.

Barić se zatim osvrnuo na slučaj s portugalskim nogometašem u Dinamu Machadu koji je u prvoj utakmici s Moldeom navijačima pokazao srednji prst jer su mu zviždali nakon slabije igre. “Kazna od 100.000 eura preblaga je za takav incident. Pitanje je ima li taj Machado više budućnosti u Dinamu, jer sumnjam da će mu navijači to oprostiti. Ja ga nakon takvog gafa ne bih ostavio u klubu, pogotovo što on nije igrač koji ima ekstrakvalitetu. Samo u Hrvatskoj na toj poziciji postoje petorica boljih”, prokomentirao je.

Ćorića i Hodžića treba forsirati

Barić nema dvojbi, Dinamo bi trebao forsirati Antu Ćorića, kojeg smatra velikim talentom. “Mali je sjajan igrač, ali treba ga znati i voditi, usmjeriti. Također, forsirao bih i Hodžića. Možda bi Zoran Mamić trebao razmisliti da igra s dvije špice – Henriquezom i Hodžićem”, poručio je.