Blatter sada tvrdi da nije dao ostavku i da njegovo mjesto još nije u muzeju

"Samo onaj tko poznaje prošlost može oblikovati budućnost", smatra Blatter

FOTO: AFP/AFP

Iako je početkom lipnja sazvao konferenciju za medije na kojoj je objavio da predaje ostavku na mjestu predsjednika Međunarodne nogometne organizacije, čini se da je Sepp Blatter zaboravio na taj potez pa sada tvrdi da takvo što nije napravio i da je moguće da odradi svoj peti mandat na čelu prvog čovjeka svjetskog nogometa.

Samo četiri dana nakon što mu je izglasano povjerenje u korupcijskim skandalima poljuljanoj Fifi, Blatter je najavio svoj odlazak s mjesta predsjednika:

“U najskorije vrijeme će biti sazvan novi Kongres na kojem će se izabrati novi predsjednik. Na njemu se neću kandidirat. Fifini interesi su mi važni i zato sam donio ovu odluku. Ono što mi je najvažnije je institucija Fife i nogomet diljem svijeta.”

Sada, pak, tvrdi drugačije:

Spreman oblikovati budućnost

“Nisam dao ostavku, tek ponudio mandat na raspolaganje. Samo onaj tko poznaje prošlost može shvatiti što se događa u sadašnjosti i oblikovati budućnost.

Blatter je to izjavio na svečanosti uoči izgradnje Fifinog muzeja u Zürichu, prilikom čega je dodao: “Muzej je plod ljubavi, ali da me ne shvatite krivo: Ja još uvijek nisam spreman za muzej.” Izvršni Fifin odbor datum izbora predsjednika trebao bi dogovoriti na zasjedanju 20. srpnja.