Sepp Blatter tvrdi da je on zaslužan za istragu korupcije u vrhu FIFA-e

Nakon današnjih uhićenja oglasio se i šef krovne nogometne organizacije

Sepp Blatter
FOTO: AFP

Predsjednik Fife Sepp Blatter odlučio se putem priopćenja očitovati o uhićenjima koja su u srijedu ujutro pogodila krovnu nogometnu organizaciju. Iako je uhićeno 14 dužnosnika i direktora sportsko -marketinških agencija istraga je ipak zaobišla glavnog čovjeka Fife.

Teško vrijeme

– Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače i Fifu kao organizaciju. Razumijemo razočaranje koje su mnogi izrazili i znam da će današnji događaji utjecati na to kako će ljudi gledati nas – kaže Blatter.

– Koliko god su ovi događaji nesretni, jasno je da pozdravljamo pokrenutu akciju i istragu. Vjerujemo da će to pojačati mjere koje je Fifa već poduzela kako bi iskorijenila loše stvari u nogometu – dodaje Blatter.

Fifa zaslužna za sve

– Iako će mnogi biti frustrirani brzinom promjena, želim progovoriti o akcijama koje su poduzete i koje ćemo poduzimati. U stvari mi smo prošle godine švicarskim vlastima predali dokumente koji su ovo pokrenuli – tvrdi Blatter.
– Neka svima bude jasno: ovakvom ponašanje nema mjesta u nogometu, i pobrinut ćemo se da oni koji su sudjelovali u tome više nemaju mjesta u nogometu. Nakon današnjih događaja nezavisni Etički odbor zabranio je optuženim dužnosnicima da se bave aktivnostima vezanim za nogomet. Nasatvit ćemo raditi s vlastima i Fifinim tijelima kako bi iskorijenili svo neprilično ponašanje i povratili povjerenje te osigurali da nogomet širom svijeta bude oslobođen loših djela – završio je Blatter.