Švicarska protiv Blattera pokrenula istragu, sumnjiva su i dva milijuna franaka koje je dao Michelu Platiniju

Predsjednika Fife upravo ispituje švicarsko državno odvjetništvo

Sepp Blatter
FOTO: AFP

Predsjednika Fife Seppa Blattera ispituje švicarsko državo odvjetništvo, javlja američki ESPN. Protiv 79-godišnjeg Blattera švicarsko Državno odvjetništvo je otvorilo istragu, a sada ga ispituju pod sumnjom za pronevjeru i nepravilno upravljanje Fifom.

Postupak je službeno potvrdilo i Švicarsko državno odvjetništvo. Između ostaloga, Blattera se sumnjiči da je s Karipskim nogometnim savezom potpisao ugovor koji nije bio pogodan za Fifu te da je 79-godišnji Švicarac prekršio predsjedničke dužnosti i postupao protiv interesa Fife.

Također, Blatter se sumnjiči da je 2011. godine isplatio dva milijuna švicarskih franaka predsjedniku Uefe Michelu Platiniju, a da nisu poznati opravdani uzroci za isplatu te svote.

Na kraju se zaključuje da za Seppa Blattera, kao i za sve ostale osobe protiv kojih se vodi istraga, vrijedi presumpcija nevinosti.

Blatter (79) se na čelu FIFA-e nalazi od 1998. godine, a samo nekoliko dana nakon što je u svibnju ove godine dobio novi četverogodišnji mandat podnio je ostavku na svoju dužnost. Novi izbori za predsjednika FIFA-e trebali bi se održati krajem godine, a glavni kandidat za Blatterova nasljednika je upravo – Platini (60).