Bliži se kraj prve runde NBA playoffa, a ovo je izvještaj sinoćnjih dvoboja

Već se polako može uočiti tko je ulovio dobru formu za ovogodišnji playoff

SAN ANTONIO, TX – APRIL 24: Chris Paul #3 of the Los Angeles Clippers holds the ball away from Kawhi Leonard #2 of the San Antonio Spurs in Game Three during the first round of the 2015 NBA Playoffs at the AT&T Center on April 24, 2015 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User […]
FOTO: AFP/AFP

U večeri s petka na subotu odigrane su treće utakmice prve runde doigravanja. Za sada u svim suretima dominira po jedna momčad s maksimalnim brojem pobjeda, osim u dvoboju San Antonio Spursa i Los Angeles Clippersa. Čini se kako će sudar ovosezonskih favorita pružiti jedino pravo uzbuđenje prve runde doigravanja. Otprilike se nalazimo na pola puta prvog kola pa evo nekoliko utkamica sa sinoćnjeg repertoara.

Dallas Mavericks-Houston Rockets 128-130

I treću utakmicu zaredom, Dallas je poražen od Houstona. Nakon prve dvije utkamice i dvije pobjede Houstona na domaćem terenu, serija se preselila u Dallas. Navijači Marvericksa vjerovali su kako će se vratiti u igru trećom utkamicom, s obzirom na uvijek dobre rezultate kod kuće.

Houston i vanserijski James Harden s 42 poena i devet asistencija bili su previše za momčad Dallasa. Neigranje vrlo dobrog Chandllera Parsonsa i iskusnog Rajana Ronda bio je dovoljno velik udarac za momčad da izgube s jednim košem razlike. Kako bi susret završio s njima dvojicom na parketu, teško je predvidjeti. Međutim, odličan nastup imali su Monta Elis i Dirk Nowitzki obojica s 34 poena i vrlo visokim postokom šuta, nažalost nedovoljno dobar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=u0ku7QxMDdI&w=560&h=315]

Trenutno ubojita kombinacija Hardena i Dwighta Howarda dominira parketima. Howard je jučer imao čak 26 skokova od čega ih je bilo 11 ofanzivnih. Često prozivani igrač Houstona posljednjih nekoliko sezona dokazao je da kao zdrav igrač itekako spada u kategoriju superstara te izgleda da će Houston stisnuti “metlu” nelošem Dallasu i time najaviti napad na prsten.

San Antonio Spurs-LA Clippers 100-73

Znalo se kako će ovo biti najzanimljviji dvoboj i prije nego što je prva utakmica započela. San Antonio je nakon prve izgubljene utakmice stisnuo gas i doslovno demolirao Clipperse u petak navečer, te poveo sa ukupnim rezultatom 2-1.

Igrač Spursa Kawhi Leonard proglašen je najboljim defanzivnim igračem godine, a jučer je uz šut 13/18 utrpao najviše u karijeri, 32 poena. To je samo dokaz kako njegova titula prošlogodišnjeg MVP-a finala nije slučajna, i vrlo lako bi se mogla ponoviti. Leonard je najbolji obrambeni igrač lige, a zabija s nevjerojatnom lakoćom iz svih pozicija.

U petak je zakazala kompletna momčad što je očito rezultiralo i ovako viskom pobjedom Spursa. Chris Paul nije bio na uobičajnoj razini, odigrao je vrlo slabu utkamicu sa samo 7 postignutih poena i 4 asistencije, a znamo da kada je Paul raspoložen i cijela momčad je za klasu bolja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zf2hIKf_Kcw]

Spursi ponovno svojom igrom izluđuju protivnike, kako je velika trojka sve manje aktivna, cijela momčad preuzima odgovornost uključujući i novog vođu Leonarda. Tipičan koncept već vrlo nam dobro znane Popovicheve igre, kojoj jednostvano nema kraja.

Neće im biti lako protiv ekipe iz LA-a, Paul i društvo se definitivno neće predati no čini se da Spursi u playoffu ponovno imaju igru s onoga svijeta.

S druge strane, Clippersi igraju stvarno kvalitetnu i lijepu košarku, no to vrijedi u slučaju njihove prve petroke. Ostatak momčadi jednostvano ne može potegnuti kada prvotimci dobiju koju minutu odmora.

Washingotn Wizards-Toronto Rapotrs 106-99

Na početku se činilo kako će ovo biti vrlo izjednačen dvoboj s obzriom na prijašnje rezultate u regulranoj sezoni. Washington je demantirao tu prepostavku sa dvije uzastopne pobjede u gostima. Sada se serija preselila na njihov domaći teren i Wizardsi su potvrdili svoju dominaciju nad Torontom.

Torontov Demar DeRozan je odlično započeo susret i zabio 20 poena u prvoj četvrtini i činilo se kako bi to mogla biti velika noć za mladog Amerikanca. To se nažalost navijača Raptorsa nije dogodilo, pa je na kraju završio susret s 32 poena uz šut 11/29.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6ZLzwSTPB8M&w=560&h=315]

U Washingotnu su uobičajno svi pomalo sudjelovali u ovoj sigurnoj pobjedi. John Wall upisao je 15 asistencija, a solidnu večer je imao i Marcin Gortat s 24 poena i 13 skokova.

Izgleda kako momčad Toronta nije ispravno temiprala formu za playoff, jer su na početku regularne sezone izgledali odlično. Ovaj puta bolji Washington gotovo sigurno ide u drugu rundu i sve nam se čini s odmornom i svježom momčadi.