Boca potvrdila transfer Carlosa Teveza (koji se vraća u klub nakon 11 godina)

Tevez je igrao za Bocu od 1997. pa do 2004. kada je prešao u brazilski Corinthians

Argentina's forward Carlos Tevez (L) vies for the ball with Jamaica's defender Jermaine Taylor (C) and Jamaica's midfielder Rodolph Austin during their 2015 Copa America football championship match, in Vina del Mar, on June 20, 2015.      AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA
FOTO: AFP

Carlos Tevez (32) vraća se nakon 11 godina u Boca Juniorse, potvrdio je to klub putem svog Twittera neposredno prije nego što je Argentina izborila polufinale Copa Americe. Zanimljvio je da je Tevez prešao u Bocu bez odštete iako je imao vrijedeći ugovor s Juventusom. Umjesto toga talijaknski prvak imat će pravo prvokupa na nekoliko mlađih igrača.

Sjajna vijest za argentinski noogmet

“Tevezov povratak je sjajn vijest za sve naše navijače, ali i argentinski nogomet. On će našoj momčadi dati dodatnu kvalitetu”, rekao je predsjednik Boce Daniel Angelici. Iako detalji ugovora nisu objavljeni, Angelici je prije objave ove vijesti izjavio da Tevez neće koštati Bocu niti jedan euro.

“Juventus nam je rekao njegovu cijenu, a mi smo to pokrili tako što smo im dali nekoliko igrača i obećali im nekoliko mlađih”, tvrdi predsjednik Boce. Tevez je bio član Boce od 1997. godine pa do 2004. kada je prešao u brazilski Corinthians. Poslije toga je nastupao za West Ham, Manchester United, Manchester City i Juventus. U zadnje dvije sezone s Juventusom je osvojio dva naslova. U prvoj se zabio 18, a u drugoj 20 prvenstvenih golova.