Bolt kaže da je cilj za 2016. istrčati 200 metara ispod 19 sekundi

'Teško biti uskladiti pravi dan i savršenu utrku da bi se to ostvarilo'

Jamaica's Usain Bolt celebrates after winning the final of the men's 200 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 27, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Šesterostruki olimpijski pobjednik Jamajčanin Usain Bolt već je započeo pripreme za Igre u Riju sljedeće godine, a i suparnicima je poslao upozorenje – smatra da je sposoban otrčati utrku na 200 metara ispod 19 sekundi.

Boltovih 19.19 sekundi s dvije stotine metara duge dionice najbolji je rezultat svih vremena, a ostvaren je 20. kolovoza 2009. godine, samo četiri dana nakon što je ‘stotku’ istrčao u rekordnih 9.58 sekundi. Oba su rezultata ostvarena na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

“Zaista želim trčati ispod 19 sekundi, to je jedan od mojih najvećih ciljeva za 2016. godinu. Smatram ga i jednim od najtežih jer će teško biti uskladiti pravi dan i savršenu utrku da bi se to ostvarilo. Mislim da to mogu napraviti, a isto misli i moj trener Glen Mills. Dakle, potrebno je naporno raditi i prepoznati idealan trenutak za to”, poručio je Bolt koji će sljedeće godine u Rio de Janeiru pokušati postati prvi čovjek koji je na tri uzastopna olimpijska natjecanja slavio u utrkama na 100, 200 i 4×100 metara.