Borna Ćorić i Ana Konjuh izborili drugo kolo Roland Garrosa

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv iskusnog Španjolca Tommyja Robreda

Croatia's Borna Coric returns the ball to US player Sam Querrey during the men's first round of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 25, 2015.  AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa, 18-godišnji Zagrepčanin je u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu u Parizu svladao Amerikanca Sama Querreya sa 7-6 (8), 6-3, 0-6, 6-3 u dvoboju koji je trajao dva sata i 39 minuta. Ćorić je protiv Querreya odlično odigrao prva dva i četvrti set uz veliki pad u trećem setu kojega je izgubio bez osvojenog gema.

U prvom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a Ćorić je tenis uspio spasiti tri “break-lopte” svog suparnika prije ulaska u “tie-break” u kojemu je potom spasio i dvije set-lopte Querreya prije no što je iskoristio svoju drugu set-loptu.

Vrhunski drugi set

Naš je mladi tenisač vrhunski odigrao drugi set u kojem je dva puta oduzimao servis visokom Amerikancu, dok on sam nije bio suočen s niti jednom “break-loptom”, te je stigao nadomak pobjede. No, u trećem setu Ćorić je imao problema s ozljedom mišića potkoljenice, loše je odigrao sva tri svoja servis-gema, dok je bio nemoćan protiv jakih Querreyevih servisa, te je osvojio ukupno devet poena.

Ipak, četvrti set ponovno je donio sigurniju Ćorićevu igru na vlastitom početnom udarcu, a naš je mladi as strpljivo čekao priliku na Querreyev servis koja je i došla u osmoj igri, a Ćorić ju je odmah i iskoristio. Prilikom servisa za meč Ćorić je hrabrom igrom spasio “break-loptu” kojom se Querrey mogao vratiti u dvoboj, a susret je okončao odličnim forhendom. U 2. kolu Ćorić će igrati protiv iskusnog Španjolca Tommyja Robreda.

Slavila i Konjuh

U ranije odigranom meču, mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo Roland Garrosa, ona je u 1. kolu uvjerljivo sa 6-1, 6-4 svladala Ruskinju Margaritu Gasparjan u susretu koji je trajao samo sat i tri minute.

Sedamnaestogodišnja Dubrovčanka u svom je prvom nastupu u glavnom ždrijebu u Roland Garrosu ostvarila prvu pobjedu na nekom “grand slam” turniru u karijeri, dosada je dva puta gubila u 1. kolu Australian Opena.

Protiv tri godine starije Ruskinje Konjuh je dominirala svim segmentima igre, te je čak šest puta oduzimala servis suparnici. U 2. kolu Konjuh očekuje pobjednicu susreta između Amerikanke Bethanie Mattek-Sands i Rumunjke Irine Camelije Begu.