Borna Ćorić preokretom protiv Santiaga Giralda stigao do 3. kola

U nastavku turnira Ćorić čeka boljeg iz ogleda između Schwartzmana i Andujara

WINSTON-SALEM, NC - AUGUST 24: Borna Coric of Croatia returns a shot from Santiago Giraldo of Colombia during the first day of the Winston-Salem Open at Wake Forest University on August 24, 2015 in Winston-Salem, North Carolina.   Jared C. Tilton/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u treće kolo ATP turnira koji se ovih dana igra u Winston-Salemu nakon što je sa 4-6, 6-2, 6-2 slavio u ogledu protiv Santiaga Giralda. Do pobjede je osmi nositelj ovog turnira iz 250 serije koji se igra na tvrdoj podlozi stigao u meču dugom dva sata i 22 minute.

Nakon što je u prvome kolu bio slobodan, Ćorić je susret protiv 59. tenisača svjetskog poretka otvorio gubitkom seta da bi potom dominatno stigao do pobjede u prvom međusobnom ogledu protiv Kolumbijca. Iskoristio je ukupno četiri od jedanaest prilika za oduzimanje suparnikova početna udarca, u meču imao osam neobranjivih servisa i 70-postotnu realizaciju poena na svoj servis, na koji u drugom i trećem setu nije bio suočen s break-loptom.

U nastavku turnira Ćorić će igrati protiv boljeg iz ogleda između Argentinca Diega Schwartzmana (75. na ATP ljestvici) i Španjolca Pabla Andujara (46. igrač svijeta).