Ćorić stigao do prve pobjede u Wimbledonu i to nakon drame u pet setova

U meču u pet setova slavio je protiv Ukrajinca Serhija Stahovskija

Croatia's Borna Coric (bottom) serves against Ukraine's Sergiy Stakhovsky (top) during their men's singles first round match on day two of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 30, 2015.   RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --   AFP PHOTO / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo Wimbledona nakon što je u dramatičnom meču pobijedio Ukrajinca Sergija Stahovskog 4-6, 7-6 (5), 6-2, 1-6, 9-7. Ćorić je do pobjede protiv 29-godišnjeg Ukrajinca, 49. tenisača svijeta stigao nakon skoro četiri sata igre. Samo je odlučujući peti set trajao više od 60 minuta. Na koncu je 18-godišnji Ćorić ostvario pobjedu u svojoj premijeri u seniorskom Wimbledonu.

Prvi servis je otišao na stranu Ukrajinca nakon što je u petoj igri oduzeo servis Ćoriću, a potom prednost sačuvao do kraja. U drugom setu nije bilo ‘breaka’ i sve je razriješeno u trinaestoj igri koja je otišla na hrvatsku stranu. U trećem setu je Ćorić odigrao bez pogreške i uz dva oduzeta servisa taj je dio igre dobio 6-2.

I Ajla Tomaljnović uspješna

Sjajno je otvorio i četvrti set i već na startu napravio break. No, potom je upao u krizu iz koje nije pronašao izlaz do kraja seta. Stahovski je nanizao šest gemova i izjednačio na 2-2. U drami petog seta Ćorić je imao više snage i mirnoće i kod rezultata 8-7 je načinio break i stigao do pobjede.U drugom kolu Ćorića očekuje 25. nositelj Talijan Andreas Seppi koji je u 1. kolu pobijedio Britanca Brydana Kleina 6-3, 6-2, 6-2.

U drugo kolo se plasirala i Hrvatica pod australskom zastavom Ajla Tomljanović koja je bila bolja od Čehinje Klare Koukalove 6-3, 6-4. U idućem kolu igrat će protiv 13. nositeljice Poljakinje Agnieszke Radwanske. Do sada su igrale jednom, a slavila je Tomljanović. Prošle godine u Parizu.