Karlović stigao do velike pobjede u Baselu, svladao je četvrtog tenisača svijeta Švicarca Stana Wawrinku

Na žalost Borna Ćorić zaustavljen je od 12. igrača svijeta

Ivo Karlovic of Croatia hits a return to Federico Delbonis of Argentia during their US Open 2015 first round men's singles match at the USTA Billie Jean King National Center September 1, 2015  in New York. AFP PHOTO/DON EMMERT
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović stigao je do velike pobjede na ATP turniru u Baselu. U prvom kolu slavio je protiv četvrtog tenisača svijeta Švicarca Stanislasa Wawrinke sa 3-6. 7-6, 6-4 te se u osmini finala pridružio Marinu Čiliću koji je ranije također pobijedio domaćeg tenisača Marca Chiudinellija.

U prvom setu obojica su imala po dvije prilike za break. Karlović svoje nije iskoristio, ali Wawrinka jest. Švicarac je na startu drugog seta opet oduzeo servis Karloviću i poveo 2-0. No, Karlović je uspio vratiti servis, a potom je bio uvjerljiv u tie-breaku.

Odlučujući set

U odlučujućem setu Karlović odmah dolazi do prednosti oduzetog servisa i uspješno ju je uspio sačuvati i plasirati se u 2. kolo. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj, i tek druga pobjeda Karlovića. U sljedećem kolu Karlović ide na Srbina Dušana Lajovića, 93. igrača svijeta. Karlović vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima, a posljednji su igrali ove godine u Acapulcu

Ispao Ćorić

Na žalost Borna Ćorić zaustavljen je od 12. igrača svijeta Južnoafrikanca Kevina Andersona s 6-3, 6-2. Anderson je za samo sat vremena igre nadigrao Ćorića, koji je svoje servise gubio na počecima setova. Južnoafrikanac je napravio “break” za 2-0 za dobitak prvog seta, a i drugi je počeo oduzimanjem Ćorićeva servisa, što je Anderson potvrdio još jednim “breakom” za 5-2, čime je meč bio okončan.

Ćorić tako već treći turnir zaredom završava porazima u 1. kolu – u Šangaju je izgubio od Čilića, a u Moskvi od Jevgenija Donskoja.