Borussia (D) očito stvarno želi zadržati Aubameyanga. Kažu da sto milijuna eura nije dovoljno visoka ponuda

Manchester United, Liverpool, Arsenal i PSG samo su neki od klubova koji ga žele

Dortmund's Gabonese midfielder Pierre-Emerick Aubameyang somersaults as he celebrates scoring his side's 5th goal to complete his hat-trick during the German first division football Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Augsburg on October 25, 2015 in Dortmund, western Germany. Dortmund won the match 5-1. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
==RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Borussia Dortmund odlučna je u namjeri zadržavanja svog najboljeg strijelca Pierre-Emericka Aubameyanga i to u tolikoj mjeri da ju ne bi pokolebala niti ponuda u iznosu od sto milijuna eura.

“Bez obzira na iznos ponude, Aubameyang nije na prodaju. Ne puštamo ga niti za sto milijuna eura”, izjavio je izvršni direktor drugoplasiranog kluba njemačkog prvenstva Hans-Joachim Watzke.

Matthäus najavio ovaj transfer

A da tih sto milijuna nije tek izmišljena fraza može se naslutiti iz riječi njemačke nogometne legende Lothara Matthäusa koji tvrdi da bi to mogla biti njegova tržišna cijena oko koje će uskoro engleski Premierligaši krenuti licitirati. Upitno je tek hoće li ona slomiti čelne ljude kluba i natjerati ih da puste napadača reprezentacije Gabona i službeno proglašenog najboljeg afričkog nogometaša.

“Očito je da je Matthäus dobro upoznat sa situacijom, no to ne mijenja stvari. On nije na prodaju”, potvrdio je i Watzke.

Žele ga mnogi europski velikani

Poznato je da Aubameyanga u svojim redovima žele vidjeti mnogi, a spominju se, među ostalima, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Paris Saint-Germain.

Ugovorno je Aubameyang za klub iz Dortmunda vezan do 2020. godine. Riječ je o trenutačno vodećem strijelcu njemačke Bundeslige s 18 pogodaka iz istog broja utakmica. Ukupno ih je kroz sva natjecanja, a odigrao je 28 susreta, postigao 27.