HSV - Wolfsburg 0.2: Olić izgubio od bivšeg kluba, Lakić zabio za pobjedu

Robert Lewandowski zabio je prekrasan pogodak za vodstvo Bayerna

(R-L) Wolfsburg’s Belgian midfielder Kevin De Bruyne, Wolfsburg’s Croatian midfielder Ivan Perisic and Wolfsburg’s midfielder Daniel Caligiuri celebrate after scoring during the German first division Bundesliga football match Hamburger SV vs VfL Wolfsburg in Hamburg, northern Germany, on April 11, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTIONS – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH […]
FOTO: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Nogometaši HSV-a poraženi su i četvrti put zaredom, a bez pobjede su već osam uzastopnih kola. U sve su težoj poziciji i sve su bliže prvom padu u drugoligaško društvo od pokretanja Bundeslige. U subotu je HSV kod kuće poražen od Wolfsburga s 2:0, a strijelci su bili Guilavogui i Caligiuri.

Bio je to dvoboj Ivice Olića protiv donedavnog kluba. HSV je, tvrdi Bild, morao uplatiti Wolfsburgu 100.000 eura da bi Olić mogao zaigrati protiv bivše momčadi, ali hrvatski je veteran bio nemoćan i još uvijek čeka prvi gol od povratka u Hamburg. Olić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Ivan Perišić na drugoj strani bio u igri do 77. minute.

Borussia Dortmund upisala je novi poraz na gostovanju u Monchengladbachu. Domaćini su poveli već u prvoj minuti. Oscar Wendt došao je do jednog odbijanca u 16-ercu te je postigao vodeći pogodak. Raffael je povsio vodstvo u 32. minuti. Nakon kornera u 67. minuti treći pogodak za domaćine postigao je Havard Nordtveit. Konačan rezultat postavio je Ilkay Gündogan deset minuta kasnje.

Lakić donio pobjedu Paderbornu

Bayern je nastavio s dominacijom u Bundesligi. Momčad Pepa Guardiole rutinski je slavila protiv Frankfurta. Dva pogotka zabio je Robert Lewandowski dok je konačnih 3:0 postavio Thomas Müller.

Bivši hrvatski reprezentativac, Srđan Lakić, donio je pobjedu svom Paderbornu protiv Augsburga. Lakić je u 60. minuti glavom nakon centaršuta zabio za 2:1. Vratar Augsburga Marwin Hitz je bio bespomoćan.

Bayer Leverkusen, za kojeg je Tin Jedvaj odigrao cijeli susret, pobijedio je Mainz sa 3-2. Leverkusen je vodio 3-0, a poraz Mainza ublažio je Korejac Ja-Cheol Koo, iskoristivši dva penala u 78. i 90. minuti.

Schalke je remizirao protiv Freiburga, bilo je 0-0, i time je praktično ostao bez šansi da se plasira u Ligu prvaka, jer mu Leverkusen bježi deset, a Borussia Moenchengladbach 12 bodova.