Brazilska legenda misli da Platini na čelu Fife ne bi donio puno dobroga. Kaže da je on Blatterova škola

Romario misli da je u srcu Fife kartel

FOTO: AFP

Legendarni brazilski nogometaš, sada 49-godišnji Romario, nije optimističan oko Francuza Michela Platinija kao novog predsjednikas Međunarodne nogometne organizacije (Fife). Dosadašnji predsjednik tog saveza Švicarac Sepp Blatter uskoro napušta funkciju pa će Fifa, koja se trenutno bori s najvećim korupcijskim skandalom u povijesti, dobiti novog predsjednika.

`Nadam se Blatteru u pritvoru`

Platini, koji je sada predsjednik Uefe, Europske nogometne organizacije, smatra se najvećim favoritom za preuzimanje Fife, ali se to brazilskoj legendi baš i ne sviđa. “Platini je Blatterova škola, a FIFA je korumpirana organizacija u čijem srcu je kartel. Dio čelnika FIFA-e je završio u pritvoru, a nadam se da će među njima biti i Blatter” poručio je Romario koji se nakon prestanka igračke karijere bavi politikom.

Romario
Romario AFP

Romario smatra kako je Blatter na čelu ‘škole nepoštenih ljudi’, a Platini je ‘dio tog svijeta’. “Ne tvrdima da je i Platini korumpiran, ali je jasno da ovakav način vođenja UEFA-e nije najbolji. Platini je dio tog svijeta i nema ničeg pozitivnog u načinu na koji se upravlja nogometom,” smatra Romario.

Više kandidata

Platini je jedan od glavnik kandidata za predsjednika FIFA-e umjesto Blattera koji je najavio ostavku. Osim Francuza, kandidati za predsjednika FIFA-e su južnokorejski magnat i bivši dopredsjednik FIFA-e Koreanac Chung Mong-Joon, jordanski princ Ali bin Al Husein, predsjednik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility, te bivši nogometaši David Nakid iz Trinidad i Tobaga, te Nigerijac Segun Odegbami.