Broj četvrtfinalista Lige prvaka narastao je na šest. Evo tko su posljednja dva

Atletico je plasman među osam protiv PSV-a izborio jedanaestercima, a bilo je 8-7

Atletico Madrid's defender Juanfran celebrates with teammates after kicking the winning penalty during the UEFA Champions League last sixteen second leg football match Club Atletico de Madrid vs PSV Eindhoven at the Vicente Calderon stadium in Madrid on March 15, 2016. / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Nakon Real Madrida, PSG-a, Benfice i Wolfsburga plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su Manchester City i Atletico Madrid.

Atletico Madrid je plasman u četvrtfinale izborio nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio PSV 8-7 nakon što su obje utakmice okončale bez golova, dok je City svoj prvi plasman u četvrtfinale izborio nakon što je u uzvratnom dvoboju osmine finala odigrao 0-0 protiv kijevskog Dynama i tako obranio pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

Ukupno 210 minuta bez golova

Atletico i PSV su obje utakmice odigrali bez golova, ukupno 210 minuta pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Atletico je slavio 8-7, a tragičar je bio Luciano Narsingh koji je u osmoj seriji uzdrmao vratnicu. Za Atletico su golove zabili Griezmann, Gabi, Koke, Saul Niguez, Torres, Gimenez, Filipe Luis i Juan Fran, a za PSV su bili precizni Van Ginkel, Guardado, Propper, Bruma, Moreno, Lestienne i Arias.

Atletico Madrid je treću sezonu uzastopce stigao do četvrtfinala, a zanimljivo zadnje dvije sezone ispadao je od Real Madrida. Prošle sezone u četvrtfinalu, a prije dvije sezone je poražen u finalu.

Skromno na Etihadu

City i Dynamo su na Etihadu odigrali skromnu utakmicu bez golova, ali i s malo prigoda. Domaćin je najbliže pogotku bio u 61. minuti kada je Jesus Navas uzdrmao vratnicu, dok su gosti najveću priliku imali u sudačkoj nadoknadi, no Joe Hart je obranio Gonzalezov udarac. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za Dynamo.

City je do sada tri puta stigao do faze na ispadanje u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’ i sva tri puta je ispao. Posljednje dvije sezone od Barcelone u osmini finala, a od Fenerbahčea davne 1969. u 1. kolu tadašnjeg Kupa prvaka. Ovoga puta je napokon uspio. Manuel Pellegrini je tako s trećim klubom stigao do četvrtfinala. Prije Cityja to mu je uspjelo i na klupi Villarreala i Malage.

Posljednja dva putnika u četvrtfinale doznat ćemo u srijedu kada su na rasporedu utakmice Barcelona – Arsenal, te Bayern – Juventus. Barca je u prvom susretu u Londonu slavila 2-0, dok su Juventus i Bayern u Torinu remizirali 2-2.

Real Madrid, PSG, Wolfsburg i Benfica su plasman u četvrtfinale izborili još prošlog tjedna. Real je u obje utakmice pobijedio Romu (2-0, 2-0), PSG je u oba ogleda bio bolji od Chelsea (2-1, 2-1), Wolfsburg je slavio protiv Genta 3-2 i 1-0, dok je Benfica porazila Zenit 1-0 i 2-1.