Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Sport

Broncosi su osvojili NFL naslov, a to znači da Peyton Manning može u mirovinu na najbolji mogući način

Vanjski 'linebacker' Denver Broncosa Von Miller proglašen je najkorisnijim igračem

SANTA CLARA, CA - FEBRUARY 07: Cam Newton #1 of the Carolina Panthers scrambles with the ball against the Denver Broncos in the fourth quarter during Super Bowl 50 at Levi's Stadium on February 7, 2016 in Santa Clara, California.   Maddie Meyer/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Igrači Denver Broncosa pobjednici su 50. izdanja ‘Super Bowla’, odigranog na Levi’s stadionu u Santa Clari, u kojem su 24-10 nadigrali favorizirane Carolina Pantherse.

To je treći naslov NFL prvaka za Denver u njihovom osmom nastupu na ‘Super Bowlu’ i drugi u karijeri za njihovog ‘quarterbacka’ Peytona Manninga, dok su Carolina Panthersi u svom drugom nastupu doživjeli drugi poraz. Prva dva trofeja Vincea Lombardija Broncosi su osvojili 1998. i 1999. godine.

Dominantna obrana

Denver je do pobjede došao na isti način na koji je to činio tijekom regularnog dijela NFL sezone i u doigravanju, dominatnom obranom koja je potpuno limitirala suparničkog ‘quarterbacka’ Cama Newtona koji je uoči ‘Super Bowla’ proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone.

Nakon prve četvrtine Broncosi su vodili 10-0 zahvaljujući ‘field goalu’ Brandona McManusa i ‘touchdownu’ Malika Jacksona do kojeg su došli nakon što je Von Miller srušio ‘quarterbacka’ Panthersa i izbio mu loptu, a Jackson ju pokupio i unio u ‘end zonu’.

Tijekom druge četvrtine Newton je imao jedini bljesak, kada je kombinacijom trčanja i dodavanja doveo Carolinu do jedinog ‘touchdowna’ na utakmici, a postigao ga je ‘running back’ Jonathan Stewart. Kontroliranom igrom i čvrstom obranom Denver je lomio otpor Panthersa i konačno ga slomio na nešto više od četiri minute prije kraja, kada je još jednom Von Miller srušio Newtona i omogućio Manningu da donese pobjednički ‘touchdown’ koji je postigao C. J. Anderson. Uspješnim pretvaranjem za dva poena Denver je postavio konačnih 24-10.

Von Miller proglašen najkorisnijim

https://www.youtube.com/watch?v=cIthKet6sx0

Vanjski ‘linebacker’ Denver Broncosa Von Miller proglašen je najkorisnijim igračem (MVP). On je u dva navrata rušio Newtona i izbijao mu loptu iz ruku, što je dovelo do oba ‘touchdowna’ Broncosa na utakmici odigranoj na Levi’s stadionu u Santa Clari. Miller je tek četvrti ‘linebacker’ u povijesti koji je osvojio trofej za najkorisnijeg igrača ‘Super Bowla’.

Manning možda nastavlja

Dodajmo da je Peyton Manning osvajanjem drugog naslova postao jedini ‘quarterback’ u povijesti NFL-a, koji je s dva različita kluba osvojio ‘Super Bowl’, što su mnogi smatrali idealnim scenarijem za završetak velike karijere, ali je ‘Šerif’ odlučio pričekati s tom objavom.

“Dobio sam savjet od mog bivšeg trenera Tonyja Dungyja. Rekao mi je da ne donosim emotivne odluke. Bio je ovo vrlo emotivan tjedan, emotivna večer i imam nekoliko prioriteta. Uzet ću si malo vremena da sagledam situaciju. Znam da ću noćas popiti mnogo piva. Von Miller časti “, rekao je Manning koji se kao dvostruki pobjednik ‘Super Bowla’ izjednačio s mlađim bratom Elijem Manningom koji je bio na tribini Levi’s stadiona u Santa Clari među 71.000 gledatelja koji su uživo pratili dvoboj Denvera i Caroline.

https://www.youtube.com/watch?v=DR0qOk_pcyg

Panthersi su uoči ‘Super Bowla’ smatrani velikim favoritima, ali još se jednom pokazalo da je u takvim utakmicama obrana, najčešće, prevaga na stranu pobjednika. U 50. ‘Super Bowlu’ obrana je donijela slavlje Broncosima i omogućila Peytonu Manningu da se oprosti kao pobjednik. Čak i ako to ‘Šerif’ nije izričito rekao, teško je očekivati drugačiji scenarij.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više