Burić smatra da je šteta što Niko Kovač nije odradio posao do kraja

Hajduk ovu subotu igra sa Zagrebom, a sljedećeg vikenda slijedi derbi s Dinamom

01.06.2015., Split - Na Poljudu predstavljen novi trener Hajduka Damir Buric. U prisustvu Marina Brbica i Gorana Vucevica novi trener koji je potpisao dvogodisnji ugovor odgovarao na pitanja novinara.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk u subotu u 19 sati na Poljudu dočekuju Zagreb nakon čega slijedi derbi s Dinamom. Trener Damir Burić uoči tih dvoboja rekao je da nema većih problema s ozljedama igrača, osim s Balićem kojeg muči zadnja loža. Burić je također naveo kako im je reprezentativna pauza dobro došla jer su imali naporan ritam od početka srpnja. Hajduk je u međuvremenu ispao iz Europske lige, a navijači bi sada željeli da klub krene u lov na naslov prvaka.

O željema navijača

“Svi imamo snove i želje, ali mi smo čvrsto na zemlji i koncentrirani smo na svakodnevni posao, a ne na želje drugih. Pokazali smo da smo ozbiljna momčad i to želimo ostati u budućnosti”, rekao je Burić, kojeg prije derbija s Dinamom čeka utakmica sa Zagrebom.

“Svi očekuju pobjedu, ali zagreb je dobra momčad i broj bodova ne pokazuje realno stanje stvari. Dinamo moramo izbaciti iz glave i fokusirati se na Zagreb. mislim da je to teško s obzirom na okolinu i ono što nas čeka”, kaže Burić te tvrdi da nije primijetio razočaranje kod igrača koji su imali u planu ovog ljeta napustiti Poljud.

O smjeni Kovača

“Oni koji su se planirali prodati nisu niti bili s nama. Imamo dobru atmosferu i želim da tako ostane”, poručio je trener Hajduka, koji kao niti u dan ranije Zoran Mamić nije mogao izbjeći pitanje o smjeni Nike Kovača.

“Šteta je što jedan trener ne može odraditi posao do kraja. On je mlad i perspektivan i on će svoje kvalitete dokazati. Ima puno kandidata za novog izbornika, ali kod nas se svakome može naći zamjerka. Neki su mladi, drugi su samo vodili momčad, a treći su stari. no, najvažnije je da odemo na Euro”, završio je Burić.