Burić jedva čeka derbi s Rijekom, kaže da bi najviše volio da je sutra

Hajduk u nedjelju dočekuje Rijeku na Poljudu. Bit će to borba za prvo mjesto

30.07.2015., stadion Poljud, Split - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, HNK Hajduk - Stromsgodset IF. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hajduk i Rijeka u nedjelju na Poljudu igraju derbi prvenstva. Splićani su trenutno vodeći u HNL-u, dok je momčad Matjaža Keka odmah iza njih s bodom manje. Zanimljivo je da je Hajduk zadnji put pobijedio Rijeku u ožujku 2012., točnije nisu slavili u njihovih posljednjih 12 utakmica.

“Utakmica bi trebala biti zanimljiva. Veseli me što će biti puno gledatelja. Nadam se da će se vratiti netko od ozlijeđenih igrača pout Balića, Vlašića i Velasqueza”, rekao je Burić na konferenciji za novinare. Osvrnuo se potom na pobjedu Rijeke nad Dinamom.

Hajdukovci u Rijeci

“Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu, ali su onda dobili crveni karton što je utjecalo na tijek utakmice. Kek je unio kontinuitet, a Rijeka je stabilan prvoligaš i bori se za vrh. Očekuje nas teška utakmica”, tvrdi Burić pa je prokomentirao činjenicu da su bivši Hajdukovi nogometaši među ključnim igračima Rijeke.

“To je ekonomska situacija i igrači danas gledaju gdje će više zaraditi. Rijeka je financijski moćnija i mogu im dati veće plaće. To je normalno. Rijeci zavidim na uvjetima koje su dobili na Rujevici i to treba biti i naš cilj”, doda je trener Hajduka.

Također, rekao je i kako mu je bilo simpatično vidjeti Mamića i Keka uz aut liniju. “Pokazali su da u nogometu ima zafrkancije. Kek se postavio sportski i može biti primjer”, izjavio je Burić te je dodao kako jedva čeka derbi te da bi najviše volio da je sutra.