Čačić je zadovoljan rezultatom (i igrom) u Rostovu, kaže da je Rusija jedna od najjačih ekipa na Euru

'Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se pretočilo u pobjedu'

07.10.2015., Zagreb - Na stadionu NK Zagreb u Kranjcevicevoj ulici hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening pod budnim okom novog trenera reprezentacije Ante Cacica. Lovre Kalinic. 
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Rusiju u prijateljskoj utakmici igranoj u Rostovu na Donu. Nakon uvodnog vodstva domaćina završilo je 3-1 za reprezentaciju na čijoj je klupi Ante Čačić.

Prokomentirao je izbornik, kojem je ovo treća pobjeda u isto toliko utakmica na klupi hrvatske izabrane vrste, viđeno u utorak.

“Mislim da je Hrvatska danas od samog početka bila dobra. Čak smo i u prvom poluvremenu, koje smo završili u rezultatskom minusu, imali više prilika te trebali biti u prednosti. Nismo gubili glavu te završili kalendarsku godinu pobjedom protiv renomiranog protivnika, što nam omogućuje da nastavimo u dobrom ozračju”, naglasio je Čačić i dodao:

‘Rusija među najjačima’

“Sigurno je i ruski izbornik koristio ovu utakmicu za neke spoznaje za budućnost te Rusija nije bila na razini na kojoj se očekivalo, no to ne umanjuje naše ponašanje svih 90 minuta. Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu.”

Golove za Hrvatsku postigla su obojica napadača iz udarne postave, Nikola Kalinić za 1-1, a Mario Mandžukić za konačnih 3-1. Na listu strijelaca upisao se i Marcelo Brozović.

“Željeli smo držati Mandžukića i Kalinića što dulje u napadu, imali smo jako dobrih trenutaka, a njih dvojica su naposljetku zabili i dva gola. Na kraju smo probali i s jednim napadačem. Vrsaljko je bio fantastičan s dvije asistencije. No, veseli pristup i angažman cijele momčadi. Za osam mjeseci u Francuskoj sve će reprezentacije izgledati drugačije. Sve su jake, a Rusija je među najjačima. Bila je ovo prava, natjecateljska utakmica bez obzira na početne postave, a i oni su imali faze dobre igre. Iskreno, ne bih volio biti s njima u skupini.”