Preokret Vatrenih u Rostovu: Hrvatska reprezentacija je s 3-1 slavila u Rusiji, a Brozovićev gol još ćemo dugo pamtiti

Hrvatska je od 57. do 60. minute preokrenula rezultat, u 82. zabio i Mandžukić

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska - Norveska. Marcelo Brozovic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je i do treće pobjede u jednako toliko utakmica pod vodstvom izbornika Ante Čačića. U prvoj pripremnoj utakmici za već izboreno Europsko prvenstvo u Francuskoj, Hrvatska je u Rostovu na Donu svladala Rusiju 3-1.

Nakon što je u kvalifikacijama za europsku smotru u posljednjim dvjema utakmicama bila bolja od Bugarske i Malte, hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je dobru seriju unatoč znatno oslabljenom sastavu koji je istrčao u Rusiji – nedostajali su, među ostalima, Modrić, Rakitić, Kovačić, Ćorluka, Pjaca, Subašić, Lovren, Pranjić

Preokret u nastavku

Osjetilo se to posebice u prvom poluvremenu utakmice u kojoj je pogodak Fjodora Smolova iz 14. minute usmjerio ogled na stranu domaćina. Hrvatska je do tog trenutka, a i nakon njega dobrano ispromašivala gol ruske reprezentacije, no u drugom poluvremenu ogleda lopte su počele pogađati okvir vratiju i kotrljati se u mreži domaćina.

Seriju je započeo Nikola Kalinić u 57., a samo tri minute kasnije Marcelo Brozović zaista krasnim pogotkom okrenuo je rezultat na stranu Čačićeve izabrane vrste. Priču je u 83. zaključio Mario Mandžukić.

Bila je ovo treća međusobna utakmica ovih dviju reprezentacija i prva pobjeda Hrvatske u njima. Prva dva ogleda završila su bez pobjednika i golova.

RUSIJA – HRVATSKA 1-3

ROSTOV NA DONU. Stadion Olimp 2 – 15,800 gledatelja; Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Strijelci: 1-0 Smolov (15), 1-1 N.Kalinić (57), 1-2 Brozović (60), 1-3 Mandžukić (82)

RUSIJA: Lodigin (od 46. Rebrov) – Šiškin, Semjenov, Vasin (od 88. Ignaševič), Kombarov (od 65. Novoselcov) – Glušakov (od 70. Mamajev), Jusupov – Ionov (od 65. Ignjacev),, Širokov, Čerišev (od 70. Dzjuba) – Smolov

HRVATSKA: I.Kalinić (od. Vargić) – Srna (od 46. Vrsaljko), Lešković, Vida, Pivarić – Brozović, Badelj, Močinić, Perišić – N.Kalinić (od 75. Milović), Mandžukić (od 87. Kramarić)