Čačića čudi Milanovićeva izjava. Misli da je to pucanj u najzdravije tijelo koje hrvatski sport ima

Vratit ćemo reprezentaciju hrvatskim navijačima, rekao je Milanović

21.11.2012., Porto, Portugal - Trener Dinama Ante Cacic i izvrsni predsjednik Zdravko Mamic razgovarali su u setnji oko Hotela Sheraton u Portu gdje su smjesteni Dinamovi igraci uoci utakmice 5. kola skupine A Porto - Dinamo UEFA Lige prvaka. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se vratila u Zagreb nakon pobjede u Malti i plasmana na Europsko prvenstvo. Izbornik Ante Čačić na Plesu je prokomentirao i izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji je rekao kako će SDP ako pobijedi na izborima “vratiti Hrvatskoj njezin nogomet iz kandži jednog čovjeka i jedne partije”.

“Teško mi je to komentirati, malo me čudi da to izjavi premijer jedne države”, kazao je Čačić i zatim pohvalio situaciju u hrvatskom nogometu, nazvavši nacionalni savez najboljim u tom dijelu Europe.

“Na prostoru bivše Jugoslavije ne postoji bolji nogometni savez od HNS-a, ne postoji ni jedan klub koji je u deset godina prisutan i na taj način drži rejting u klupskom hrvatskom nogometu i u europskim natjecanjima kao Dinamo. Ne znam na koga je ciljao, mislim da je to pucanj u prazno, da je to pucanj u najzdravije tijelo koje hrvatski sport ima”, kazao je.

Povratak reprezentacije navijačima

Podsjetimo, Milanović je u ponedjeljak gostovao u emisiji Pressing televizije N1 i osvrnuo se na stanje u hrvatskom nogometu te istaknuo da će ga očistiti od kriminala. “Spremni smo stati na kraj kriminalu u nogometu,” naglasio je premijer i dodao: “Vratit ćemo Hrvatskoj njezin nogomet iz kandži jednog čovjeka i jedne partije. Vratit ćemo reprezentaciju hrvatskim navijačima. Vidite kako rasturaju UEFA-u i FIFA-u. Tako će biti i u Hrvatskoj.”

Zoran Milanović
Zoran Milanović PIXSELL

“Ljudi bjesne zbog onoga što se događa, svatko na svoj način, to smeta i Dalmatincima i Zagrepčanima. Vratit ćemo hrvatskom narodu hrvatski nogomet,” naglasio je premijer.