Cedevita otvara Top 16 protiv jednog od favorita u skupini za kojeg igra Dontaye Draper, bivši igrač hrvatskog prvaka

'Cilj je zaustaviti njihov kontranapad i svesti ih na igru pet na pet', kazao je trener Mršić

11.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 05. kolo ABA lige, KK Cedevita - Crvena zvezda Telekom. Trener Cedevite Veljko Mrsic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cedevite će utakmicom protiv Lokomotiva Kubana u srijedu, 30. prosinca u 19 sati, pred svojim navijačima u KC D. Petrović otvoriti natjecanje u Top 16 Eurolige, a Cedevitin trener Veljko Mršić u ponedjeljak je na konferenciji za medije rusku momčad označio kao jednog od favorita za prvo mjesto u skupini E.

“Radi se o odličnoj momčadi koja u Euroligi igra bolje nego u VTB ligi, vjerojatno i zato jer nema ograničenja što se tiče broja ruskih igrača koji moraju biti na parketu. Radi se o jednoj od najatletskijih momčadi u Euroligi uz Himki. Prvenstveni cilj je zaustaviti njihov kontranapad i svesti ih na igru pet na pet, da bi imali ikakvu šansu za pobjedu”, istaknuo je Mršić glavne vrline i opasnosti koje prijete od ruske momčadi.

‘Neka Draper odigra kao na Eurobasketu 2015.’

Lokomotiv je prvi dio natjecanja u Euroligi završio sa samo dva poraza (8-2) te osvojio prvo mjesto u skupini C, ispred europskih velikana poput Barcelone, Panathinaikosa i Žalgirisa. U američkom razigravaču Malcomu Delanyju imaju trećeg strijelca prve faze natjecanja (16,1 koševa) i sedmog asistenta (5,3). Za Lokomotiv igra i jedan Amerikanac kojeg u Cedeviti pamte samo po dobrome.

S Dontayeom Draperom kao vođom na parketu, Cedevita je 2011. godine osvojila treće mjesto na Final Fouru Eurokupa.

“Nadam se da će biti u izdanju u kakvom je bio za reprezentaciju na Eurobasketu”, rekao je uz smiješak Mršić.

“Ako će igrati kao što je igrao za reprezentaciju na Eurobasketu u Sloveniji 2013., onda ćemo imati problema”, dodao je Mršić.