Košarkaši Cedevite su saznali suparnike u drugom krugu Eurolige. Čak tri puta će putovati u Istanbul

U četvrtfinale će se plasirati prve četiri momčadi iz obje skupine

FOTO: PIXSELL

Košarkaši Cedevite će u skupini E euroligaškog Topa 16 igrati protiv turskih klubova Fenerbahçea, Anadolu Efesa i Darüşşafake, ruskog Lokomotiva Kubana, grčkog Panathinaikosa, španjolske Unicaje, te srpskog prvaka Crvene zvezde.

U skupini F igrat će tri španjolska predstavnika, velikani Real Madrid i Barcelona, te Laboral Kutxa, ruski CSKA Moskva i Himki, grčki Olympiakos, litvanski Žalgiris, te njemački Brose Baskets.

Sjajni Šarić

Rezultat je to raspleta posljednje večeri prvog kruga natjecanja tijekom koje je Crvena zvezda osigurala posljednje mjesto u Topu 16 Eurolige nakon što je u izravnom dvoboju za prolazak u susretu skupine A svladala Bayern iz Münchena s 85-76. Crvena zvezda je s omjerom pobjeda i poraza 5-5 zauzela treće mjesto u skupini A, iza Himkija, a ispred Real Madrida, koji su ostvarili jednak omjer, dok je Bayern s 4-6 završio kao peti. Na vrhu skupine je s 8-2 Fenerbahçe, dok je Strasbourg s 3-7 ostao posljednji.

Anadolu Efes osigurao je drugo mjesto u skupini B 81-68 pobjedom na gostovanju kod Olympiakosa koji je još ranije osvojio prvo mjesto u skupini. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu za turski sastav, za 21 minutu ubacio je 13 poena (šut za dva 4-7, trica 1-1, slobodna bacanja 2-2) uz osam skokova i četiri asistencije. Anadolu Efes je natjecanje u skupini završio s omjerom 6-4, kao i treća Laboral Kutxa, ali je zauzeo drugo mjesto zbg boljeg omjera u međusobnim susretima. Olympiakos je prvi s 8-2, Cedevita četvrta s 4-6, dok su posljednja dva mjesta zauzeli Limoges i Emporio Armani s po 3-7.

Tomićevih 17 koševa

Lokomotiv Kuban iz Krasnodara je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini C na svom terenu svladao Barcelonu sa 78-74. Ante Tomić je za 24 minute u dresu Barcelone ubacio 17 koševa (šut za dva 7-8, slobodna bacanja 3-3) uz sedam skokova i tri asistencije, dok je Dontaye Draper za Lokomotiv Kuban igrao 25 minuta i postigao sedam poena (šut za dva 2-4, trica 1-2) uz šest asistencija. Lokomotiv Kuban je ostvario omjer 8-2, Barcelona i Panathinaikos po 6-4, Žalgiris 5-5, dok su Karşiyaka s 3-7 i Stelmet s 2-8 ispali iz Eurolige.

CSKA Moskva je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini D svladao Unicaju u Malagi s 88-76 i tako joj uzvratio za jedini poraz u prvom krugu koji su doživjeli u Moskvi. CSKA je osvojio prvo mjesto s 9-1, Unicaja je druga sa 7-3, Brose Baskets je završio kao treći s 5-5, Darüşşafaka četvrta s 4-6, isti je omjer ostvario i peti Maccabi, koji će sezonu nastaviti u Eurokupu, dok je Dinamo Sassari ostao bez pobjede.

Prvo od 14 kola Topa 16 igrat će se već 29. i 30. prosinca, a po prve četiri momčadi iz obje skupine izborit će plasman u četvrtfinale.