Cedevita u četvrtak navečer gostuje kod Laboral Kutxe, protiv Perasovićeve ekipe igra bez pritiska

Cedevita je u prvoj utakmici Laboral Kutxu kod kuće svladala sa 76-67

11.12.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 9. kolo, KK Cedevita - EA7 Emporio Armani Milan. Nemanja Gordic, Oliver Lafayette. 
Photo:
FOTO: PIXSELL

U 10. kolu B skupine Eurolige Cedevita će u četvrtak u 20:30 sati gostovati kod Laboral Kutxe. Ovo je ujedno zadnje kolo prve faze Eurolige, a Zagrepčani su prolazak u Top 16 osigurali još u prošlom kolu protiv Milana pa u Španjolskoj nemaju imperativ pobjede.

“Nadamo se da ćemo bit ravnopravan protivnik. Prvi put ove sezone igramo u Španjolskoj i sigurno se imamo želju predstaviti u najboljem svjetlu. Utakmica nema rezultatski imperativ, a kako nam nakon toga dolazi težak period od tri utakmice u sedam dana, pokušat ćemo malo rasporediti snage da ne bude velikog pražnjenja”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Cedevita je Laboral Kutxu u 5. kolu kod kuće svladala sa 76:67, no doći do još jedne pobjede protiv momčadi koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović neće biti lako.

“Laboral Kutxa je izuzetno dobra ekipa, jedna od boljih napadačkih ekipa u Europi. Ukoliko uđemo u njihov ritam, to stvarno može biti jako loše po nas. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu. Znamo kako igraju. Izuzetno su agresivni na obje strane terena, i u obrani i u napadu. Prva opcija im je kontranapad, a druga brzi napad. Moramo im u prvih desetak sekundi ne dozvoliti da dođu do otvorenih šuteva i pokušati ih natjerati da igraju čim duže”, dodao je Mršić.

Ovo je jedna od utakmica gdje će trener moći raspodijeliti minutažu: “Već u Laktašima smo pokušali ići u tom smjeru. Ova utakmica je još i lakša što se toga tiče, tako da ćemo sigurno igrače koji su se puno izraubali pokušati malo sačuvati za daljnji nastavak natjecanja. Pokušat ćemo uvesti u formu i u bolji ritam igrače koji su manje igrali i pridonosili rezultatu u dosadašnjem periodu, a znamo da nam je svaki igrač veoma bitan u periodu koji dolazi.”

Bez pritiska

Luka Babić igra odličnu sezonu. U Euroligi je na prosjeku od 10 poena, 5.7 skokova i 2.2 asistencija za 31:05 min. po utakmici pa je moguće da će upravo on biti jedan od onih koji će sada igrati nešto manje.

“Idemo bez velikog pritiska. Osigurali smo Top 16 u devetom kolu, što je malo tko očekivao. Idemo ondje odigrati što bolje. Imamo obavezu dati sve od sebe da pokažemo da ovo nije bila slučajnost i da se pripremimo za dalje kako bi daljnje utakmice igrali što bolje”, rekao je Babić, koji voli atmosferu u španjolskim dvoranama. “Uvijek je u Španjolskoj jako dobra atmosfera i pravi košarkaški ugođaj. Veselimo se što će sada biti manji pritisak. Vjerujem da ćemo pokazati ono što najbolje znamo i idemo po pobjedu, kao i uvijek.”

Ispunjen san

Cedevitu se prije početka sezone smatralo autsajderom u B grupi. Bilo je očito da bi po budžetima i igračkim imenima iz te skupine Top 16 trebali izboriti Olympiakos, Anadolu Efes, Laboral Kutxa i EA7 Emporio Armani Milan. No, igrači Cedevite nisu se predali.

“Na početku sezone svi smo sanjali o tome i željeli to. Samo je to trebalo prenijeti na parket, igrati sa samopouzdanjem i timski. Mislim da smo to i pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. Svatko igra najbolje što može. To je plod rada trenerskog štaba, cijelog kluba, svih igrača i mislim da nam se to vratilo na parketu. Samo tako trebamo nastaviti dalje”, izjavio je Babić.