Chelsea je jučer izborio osminu finala Lige prvaka (a Mourinho, unatoč lošoj formi momčadi, priča o naslovu)

'Svi koji su skupinu završili na drugome mjestu nadaju se da će igrati protiv nas.'

FOTO: AFP

U sezoni koja im kroz englesko prvenstvo izgleda razočaravajuće nogometaši Chelseaja izborili su osminu finala Lige prvaka osvajanjem njene skupine G. Portugalski stručnjak na klupi te londonske momčadi Jose Mourinho, unatoč blijedim izdanjima ove sezone, ne odbacuje šanse za osvajanje naslova premda je svjestan o kako teškoj misiji se tu radi.

“Momčad koja se toliko pati kao što se mi patimo nije kandidat za osvajanje naslova u Ligi prvaka. Ipak, nismo bili niti 2004. godine kada smo osvojili naslov s Portom a niti 2010. godine kada smo slavili s Interom. Kada smo bili kandidati za naslov prvaka dva puta smo poraženi u polufinalu s Real Madridom i dva puta s Chelseajem. Vidjet ćemo, nikada se ne zna.”

‘Svi žele igrati protiv nas’

Suparnici Chelseaja u osmini finala mogu biti PSG, a to bi bila treća uzastopna sezona bude li tako, PSV, Benfica, Juventus, Roma ili Gent. Mourinho zna i da bi većina tih klubova, zbog loše forme njegove momčadi, voljela da ih ždrijeb spoji baš s njima.

“Mislim da svi žele igrati protiv nas. Ne žele protiv Barcelone, Real Madrida, Atletica ili Bayerna. Svi koji su skupinu završili na drugome mjestu nadaju se da će igrati protiv nas. Ili Zenita.”

I dok u Ligi prvaka napreduju, isto se ne može reći za Chelsea u domaćem prvenstvu. Nakon petnaest odigranih kola zauzimaju tek četrnaesto mjesto poretka s prosjekom od boda po utakmici. Posljednje mjesto ljestvice koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka trenutačno im je udaljeno 14 bodova. Portugalski strateg tvrdi da se ono, unatoč slabom ulasku u sezonu, može dohvatiti i da će momčad voditi na način da to i napravi sve dok će to matematički biti moguće.