Chicharito je upravo napustio Manchester United i potpisao za Bayer

Za Manchester je odigrao 157 susreta i postigao 59 golova u njima

Manchester United's Javier Hernandez reacts after falling while shooting a penalty and missing it during the UEFA Champions League playoff football match between Club Brugge and Manchester United at Jan Breydel Stadium in Bruges, August 26, 2015. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
FOTO: AFP

Ugovor do kraja lipnja 2018. godine s njemačkim Bundesligašem Bayerom potpisao je meksički napadač Javier Chicharito Hernandez (27). U klub stiže u transferu iz Manchester Uniteda.

Ovaj je nogometaš svoje najbolje dana u klubu s Old Trafforda proživljavao u vrijeme dok je momčad vodio Sir Alex Ferguson. Osvojio je pritom dva naslova engleskih prvaka. Bivši mu klub pobrojao je njegovih 157 nastupa, 59 golova i 20 asistencija u njima.

“Igrajući u Engleskoj i Španjolskoj upoznao sam dvije od tri najjače europske lige. Sada imam priliku iskusiti njemačku ligu. Čuo sam mnogo o fantastičnim stadionima i jedinstvenim navijačima, a za klubove u Bundesligi znam da gaje napadački nogomet. Veseli me to. Bayer znam iz Lige prvaka i sretan sam što sam ovdje stigao. Sada želim nešto s njim i osvojiti”, kazao je bivši napadač Manchester Uniteda, Real Madrida i Guadalajare.