Bayern dolazi u Zagreb. Dinamo u skupini s Bavarcima, Arsenalom i Olympiakosom

Modrima će to biti peti nastup u elitnom društvu klubova Staroga kontinenta

Former French football player Eric Abidal (screen) takes part in the UEFA Champions League Group stage draw ceremony, on August 27, 2015 in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE
FOTO: AFP

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u F skupini Lige prvaka zajedno s Bayernom, Arsenalom i Olympiakos odlučeno je u četvrtak na ždrijebu u Monte Carlu.

‘Modrima’ će to biti peti nastup u elitnom društvu ‘Staroga kontinenta’, a devetu godinu uzastopce osigurali su plasman u Europi najmanje do Božića.

‘Modri’ su natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i u sezonama 1998/99., 1999/2000., 2011/12., i 2012/13. no niti jednom nisu prošli dalje. U 24 utakmice igrane u Ligi prvaka Dinamo je upisao čak 16 poraza, tri pobjede i pet neodlučenih susreta uz razliku pogodaka 16-50. Posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 1999. godine pobijedivši Sturm (3-0). Godinu dana ranije ‘Modri’ su pobijedili Ajax (1-0) i Porto (3-1).

Naslov prvaka Europe brani Barcelona, a finale će se ove sezone igrati na stadionu San Siro u Milanu. Susreti 1. kola na rasporedu su 15. i 16. rujna, a raspored po kolima bit će objavljen naknadno.

Prilikom ždrijeba skupina asistirale su legende europskog prvaka Barcelone Andoni Zubizaretta, Juliano Belletti, Carles Puyol i Eric Abidal, te bivši kapetani Milana i Intera Paolo Maldini i Javier Zanetti. Kuglicu s Dinamovim imenom izvukao je Abidal.

Dodajmo kako su plasmanom prve momčadi u Ligu prvaka, nastup među elitom osigurali su i Dinamovi juniori. Momčad koju vodi Mario Cvitanović igrat će protiv istih klubova kao i seniori. Juniorska Liga prvaka startala je prije tri godine, a naslove su do sada osvajali Chelsea (2015) i Barcelona (2014).


Ždrijeb Lige prvaka


Skupina A

PSG

Real Madrid

Šahtar Donjeck

Malmo

Skupina B

PSV

Manchester United

CSKA

Wolfsburg

Skupina C

Benfica

Atletico Madrid

Galatasaray

Astana

Skupina D

Juventus

Manchester City

Sevilla

Borussia M.

Skupina E

Barcelona

Bayer Leverkusen

Roma

BATE

Skupina F

Bayern Munchen

Arsenal

Olympiakos

DINAMO

Skupina G

Chelsea

Porto

Dinamo Kijev

Maccabi

Skupina H

Zenit

Valencia

Lyon

Gent


 

17.29 Još nas malo više od 15 minuta dijeli do početka ždrijeba


 

U četvrtak u 17.45 počet će ždrijeb skupina Lige prvaka u koju se ove sezone plasirao zagrebački Dinamo. Hrvatski prvak svoj je nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju izborio preko doigravanja, a u ždrijebu se nalazi u četvrtoj jakosnoj skupini.

Uz Dinamo, svoj nastup u tom natjecanju kroz doigravanje su izborili Manchester United, Bayer Leverkusen, CSKA Moskva, BATE Borisov, Astana, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmo.

Direktan plasman u natjecanje po skupinama izborili su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Wolfsburg, Borussia Moenchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiakos.

Ovisno o tome jesu li u protekloj sezoni osvojili domaće prvenstvo i koji im je koeficijent, sve su momčadi podijeljene u četiri jakosne skupine. Kako smo već rekli, Dinamo se nalazi u najslabijoj, četvrtoj, grupi u tom elitnom društvu. Malo niže možete vidjeti jakosne skupine.

https://twitter.com/CFCNewsApp/status/636651155079196672