Cibona je upravo imenovala Damira Mulaomerovića za novog trenera

Slaven Rimac dobio je otkaz nakon poraza od Budućnosti

07.12.2015., Zagreb - Damir Mulaomerovic predstavljen je kao novi trener Cibone. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Sve se dogodilo brzo, Cibona je u subotu navečer poražena protiv lidera ABA lige Budućnosti, u nedjelju je smijenjen trenerski dvojac Slaven RimacJurica Golemac, a s prvim danom novog tjedna novi trener “vukova” postao je Damir Mulaomerović (41). Cibonina igračka legenda naslijedila je svog vršnjaka i nekadašnjeg suigrača na klupi najtrofejnije hrvatske momčadi.

Krivo posložena momčad

Mulaomerović i Rimac zajedno su u Draženovom domu igrali sredinom ’90-ih. Klub iz Savske nakon dvije godine nije imao strpljenja istrpiti krizu u koju je ove sezone upala Cibona koja je u ABA ligi na 11. mjestu uz četiri pobjede i devet poraza, dok je u Fibinom kupu uspjela izboriti drugi krug.

Rimac i Golemac, koji su s Cibonom ostvarili najveći uspjeh od osamostaljenja, 2014. godine osvojili ABA ligu, ove sezone, s krivo posloženom momčadi u kojoj je previše veterana, nisu mogli napraviti puno.

Presudio im je poraz protiv Budućnosti i pritom iskazana potpuna nemoć ekipe. “Žao mi je Rimca”, kazao je Aco Petrović, izvršni dopredsjednik kluba.

Mulaomerović vodio tuzlansku Slobodu

Damir Mulaomerović okončao je karijeru 2012. godine, a nakon toga je dvije sezone vodio Slobodu iz Tuzle, svog rodnog grada, s kojom je izborio polufinale prvenstva BiH.

U igračkoj karijeri najveći mu je uspjeh osvajanje Eurolige s Panathinaikosom, a klubovi za koje je igrao su: Sloboda Dita, Cibona, Fortitudo Bologna, Efes Pilsen, Panathinaikos, Snaidero Udine, Real Madrid, PAOK, Panellinios, Olympiacos, Bruesa i Zagreb.

Mulaomerović je bio i hrvatski reprezentativac.