Cibonu očekuje utakmica u Europa kupu, a uoči nje kažu da im je prioritet drugo natjecanje

Košarkaše Cibone očekuje utakmica protiv rumunjske momčadi Energia Targu Jiu

13.12.2015., Zagreb - U KC Drazen Petrovic odigrana kosarkaska utakmica 14. kola ABA lige: KK Cibona - KK Zadar. Damir mulaomerovic.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Košarkaši Cibone u srijedu na domaćem terenu otvaraju drugi krug FIBA Europa kupa, u 1. kolu skupine S igraju protiv rumunjske momčadi Energia Targu Jiu, čiju okosnicu čine Amerikanci.

`Mogu biti neugodni`

“Znamo da imaju pet Amerikanaca, pa je za očekivati da su atletski dobra ekipa i da igraju brzu košarku. Zbog toga mogu biti neugodni. Nakon važne pobjede protiv Zadra u nedjelju u ABA ligi imali smo vremena da se regeneriramo. Čekaju nas još dva treninga i mislim da ćemo u srijedu biti spremni, i idemo na pobjedu. Za nas mlade igrače svaka je minuta na terenu važna i nadamo se većoj minutaži u Europa kupu”, kazao je u utorak na konferenciji za novinare talentirani slovenski playmaker 18-godišnji Žan Mark Šiško, koji je protiv Zadra za 15 minuta igre skupio 5 poena i 3 asistencije.

Trener Cibone Damir Mulaomerović, koji je prošli tjedan preuzeo momčad od Slavena Rimca, istaknuo je da je prioritet ABA liga, ali i da u FIBA Europa kupu žele pobjeđivati.

“Nama je prioritet ABA liga, a FIBA Europa kup je zamišljen da priliku dobiju mladi igrači. No, kad već igramo, onda želimo pobjeđivati. Startna petorku im čine Amerikanci, igraju tzv. ‘run and gun’ košarku. Imaju playmakera (Jamar Diggs) koji brzo ide prema naprijed i dobar je na povratnu loptu. Može se reći da nas čeka jedna neugodna utakmica”, kazao je trener Mulaomerović.

Prilika mladima

Napomenuo je da će Marin Rozić zbog ozljede propustiti utakmicu.

“Iako smo se uspjeli regenerirati nakon teške utakmice protiv Zadra, priliku će dobiti mladi igrači, Nik Slavica (18), Ivica Zubac (18), Šiško te Dominik Mavra (21), i nadam se da će je iskoristiti. Bez obzira što se radi o neugodnoj ekipi, mi igramo na svom terenu i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i nastaviti pobjednički niz”, dodao je Mulaomerović.

Dva najbolja idu dalje

Susret Cibone i rumunjske momčadi Energia Targu Jiu na rasporedu je u srijedu u 18.30 sati u KC Dražen Petrović, a dan ranije sastaju se preostala dva kluba iz skupine S, francuski Le Havre i litvanski Pieno Žvaigždes. Dvije najbolje momčadi iz skupine plasirat će se u osminu finala FIBA Europa kupa.