Čilić i Karlović otvaraju protiv kvalifikanata, Ćorić i Stahovskij za 2. kolo Wimbledona

Mirjana Lučić-Baroni starta protiv Švedove, a Ana Konjuh protiv Cornet

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Održan je ždrijeb glavnog dijela turnira u Wimbledonu nakon kojeg je poznato tko su suparnici hrvatskim tenisačima i tenisačicama u njihovim prvim kolima u pojedinačnoj konkurenciji. Marin Čilić i Ivo Karlović startat će protiv kvalifikanata, dok će Borni Ćoriću na početku turnira suparnik biti Ukrajinac Sergij Stahovskij.

Čilić je na terenima All England Cluba postavljen za devetog nositelja. Suparnik u prvome kolo bit će mu Japanac Hiroki Moriya, 154. tenisač s ATP-ove ljestvice, inače 165 centimetara visoki 24-godišnjak kojem je ovo premijera u glavnom turniru na travnatom Grand Slamu.

Stahovskij osvojio četiri turnira

Karlović, 23. nositelj, će turnir otvoriti protiv tamnoputog švedskog tenisača Eliasa Ymera. U pitanju je 19-godišnjak koji igra desnom rukom i koji je ove sezone kroz kvalifikacije već izborio nastupe na Australian Openu i Roland Garrosu. Na oba je turnira iz Grand Slam kategorije 133. igrač svjetskog poretka zaustavljen u prvome kolu.

Borna Ćorić ima teži zadatak u odnosu na spomenuti hrvatski dvojac. Put u drugo kolo turnira tražit će preko ukrajinskog tenisača, 49. u poretku najboljih. Stahovskij je u karijeri osvojio četiri turnira, među kojima i Zagreb i ‘s-Hertogenbosch, no zadnji puta do kraja je otišao 2010. godine. Treće kolo Wimbledona, što predstavlja njegov najbolji rezultat ondje, igrao je u posljednje dvije godine.

Konjuh protiv Cornet

Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu igra protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, 77. na WTA listi, koja je prošle godine stigla do 4. kola u Wimbledonu.

Teži posao čeka Anu Konjuh, pobjednicu WTA turnira u Nottinghamu, kojoj je ždrijeb namijenio 25. nositeljicu Alize Cornet. Francuskinja je prošle godine ostvarila svoj najbolji rezultat na travi u Wimbledonu, plasiravši se u 4. kolo.

Ajla Tomljanović igrat će protiv stote tenisačice svijeta, Čehinje Klare Koukalove.