Čilić nakon lošeg meča ispao s Roland Garrosa, u osmini finala izbacio ga Ferrer

David Ferer pobijedio je hrvatskog tenisača sa 6:2, 6:2 i 6:4

FOTO: AFP/AFP

Marin Čilić ipak nije uspio. U osmini finala Roland Garrosa izbacio ga je favorizirani španjolski tenisač David Ferrer sa 6:2, 6:2 i 6:4. Hrvatski tenisač odigrao je slab meč, u kojem je prikupio 43 neprisiljene pogreške.

Bio je to njihov peti međuosbni dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Ferrera. Čilić je slavio samo u prvom dvoboju, 2009. na Australian Openu. U ponedjeljak, na terenu 1 teniskog centra Roland Garros, hrvatski tenisač nije imao nikakvih izgleda protiv vrlo raspoloženog Ferrera.

Slab početak

Loše je za Čilića krenulo već od prvog gema u kojem je Španjolac napravio prvi od pet breakova u meču. Ferrer je u petom gemu udvostručio prednost i nakon 33 minute napravio prvi korak prema četvrtfinalu.

Španjolski tenisač je breakom otvorio i drugi set. Kad je Čilić u sljedećem gemu propustio prve dvije prilike za break (15-40) te u sedmom gemu po četvrti put izgubio servis, bilo je evidentno da će u ponedjeljak teško kompletirati kolekciju četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Sedmo četvrtfinale

Break u sedmom gemu trećeg seta usmjerio je Ferrera prema pobjedi do koje je stigao nakon jednog sata i 51 minute borbe, iskoristivši drugu meč-loptu. Španjolcu je to sedmo četvrtfinale u Parizu, po čemu se izjednačio s bivšim pariškim pobjednicima i teniskim velikanima Bjornom Borgom, Matsom Wilanderom i Ivanom Lendlom.

Nažalost, Marin Čilić je i u trećem nastupu u osmini finala Roland Garrosa ostao bez osvojenog seta, baš kao što je bio slučaj 2009. protiv Andyja Murrayja i 2010. protiv Robina Soederlinga. Ferrer je bio gotovo nepogrešiv, napravio je samo deset neforsiranih pogrešaka u tri seta, dok ih je hrvatski tenisač imao čak 43. Samo 63 % osvojenih poena nakon pogođenog prvog servisa nedovoljno je za pobjedu protiv pariškog finalista iz 2013. godine.

Totalno zakazao

“Osjećao sam se fizički svjež, no totalno sam zakakazo u završnicama poena. Bilo je barem 20-ak poena koje sam samo trebao završiti, pa sam sve prosipao u zadnjem udarcu. Jednostavno, nisam imao koncepciju kako završiti poen”, izjavio je u ponedjeljak Čilić za internetski portal jedinog hrvatskog teniskog magazina (revija-tenis.com).

“Najviše mi je žao što nisam odigrao pravi meč, no ukupno gledajući s nastupom mogu biti zadovoljan. Odigrao sam tri odlična meča, malo vratio izgubljeno samopouzdanje što mi daje nadu da ću na travnatoj podlozi, od koje dosta očekujem, biti na najvišoj mogućoj razini”, zaključio je Marin.

U četvrtfinalu na Engleza ili Francuza

Ferrer u četvrfinalu čeka pobjednika dvoboja Britanca Andyja Murrayja i Francuza Jeremyja Chardyja.

U nastavku nedjeljnog dvoboja Rogera Federera i Gaela Monfilsa, Švicarac je lakoćom izborio plasman u svoje 11. pariško četvrtfinale. U nedjelju su prekinuli pri rezultatu 1-1 u setovima, a u nastavku je Federer bio potpuno nadmoćan i slavio sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-1. U borbi za polufinale suparnik će mu biti sunarodnjak Stan Wawrinka.