Čini se da Brazilce ne zanimaju previše Olimpijske igre, dosad je prodano manje od 50 posto ulaznica

Novi je to u nizu problema za organizatore Igara u Rio de Janeiru

FOTO: flickr/mrskyce

Ulaznice za Olimpijske igre koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru prodaju se daleko slabije od očekivanja. Novi je to problem u nizu s kojim se suočavaju organizatori najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja.

Dosad je prodano tek oko 50 posto od 4,5 milijuna ulaznica namijenjenih Brazilcima. Još je gora situacija s Paraolimpijskim igrama – za taj je događaj kupljeno svega deset posto ulaznica. Zbog svega je toga za 4000 mjesta smanjen kapacitet gledališta na Lagoa Rodrigo de Freitas gdje će se održati natjecanja u veslanju i kanuu.

Manje volontera i automobila

Prije toga su organizatori, u svrhu kresanja ogromnih troškova, smanjili broj volontera sa 70.000 na 50.000, a za 20 posto je smanjen i broj službenih automobila – s 5000 na 4000. U Olimpijskom selu su iz soba izbačeni televizori, a odluka da neće biti klimatizacije je ipak poništena nakon brojnih prosvjeda.

Rio se priprema za Igre
Rio se priprema za Igre AFP

Kada tome dodamo da je zagađen zaljev Guanabara u kojem će se održati jedriličarska natjecanja, te prijeteći virus zika, jasno je da organizatorima nije nimalo lako.

A ovih su dana donijeli još jednu kontroverznu odluku. Na dijelu borilišta ulaznice neće biti numerirane, pa će gledatelji slobodno odlučiti gdje će sjesti u sektoru koji su platili. Prilično neobična odluka za najveći sportski događaj na svijetu.

Ulaznice neće biti numerirane

“Takav sustav je uobičajen na većini sportskih događaja u Brazilu. Kad gledatelji nemaju točno određeno mjesto za sjedenje, to im dopušta slobodnije kretanje, te doprinosi stvaranju pozitivnije atmosfere među navijačima. Gledatelji će moći brže ulaziti i izlaziti s tribina, a volonteri će im pomagati da pronađu najbolje moguće mjesto unutar sektora za koji su kupili ulaznicu”, pojasnio je glasnogovornik Igara.

https://twitter.com/ESPNOlympics/status/702302791524421632

Spomenuta će pravila vrijediti za badminton, boks, konjički sport, hokej na travi, ragbi, streljaštvo, stolni tenis, dizanje utega, ali i za dio nogometnih i atletskih natjecanja.