Čini se da će Štimac karijeru (nakon ispadanja sa Zadrom u drugu ligu) nastaviti u Iranu

Iranskom klubu Esteghlalu Štimca je preporučio Blažević

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski trener Igor Štimac karijeru će nastaviti u iranskom klubu Esteghlalu. Kako javlja Goal, bivši hrvatski izbornik trebao bi uskoro voditi prvi inozemni klub u karijeri, a navodno ga je preporučio bivši trener tog iranskog tima, legendarni hrvatski strateg Miroslav Blažević.

Štimac, koji je u trenerskoj karijeri još vodio hrvatsku reprezentaciju, Hajduk, Cibaliju i Zadar, navodno se sada nalazi u Iranu i dogovara detalje ugovora.

Klub slavne povijesti

Podsjetimo, o odlasku Štimca u Esteghlal već smo pisali. U pitanju je klub slavne povijesti čiji su rezultati u posljednje vrijeme ispod željene razine, a čelnici kluba u Štimcu vide idealnog kandidata koji bi ih mogao vratiti na vrh iranskog nogometa.

Hrvatski treneri nisu rijetkost u iranskom nogometu u kojem su se okušali Blažević, Tomislav Ivić, Stanko Poklepović, Luka Bonačić i još neki. Štimac bi mogao nastaviti niz, posebice ako je preporuka za klupu Esteghlala stigli iz usta nekog od njih. Inače, Esteghlal je osnovan prije 69 godina u Teheranu, u dva je navrata osvajao Azijsku Ligu prvaka, a osam puta slavio ligaški naslov.