Štimac ipak ne preuzima klub iz Irana, navodno se nisu dogovorili oko financija

Esteghlal je postavio jednog domaćeg trenera

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Iako se pretpostavljalo da će hrvatski trener i bivši izbornik naše reprezntacije Igor Štimac sigurno preuzeti iranski klub Esteghlal, od toga ipak neće biti ništa. Kako piše Net.hr, navodno se hrvatski strateg s iranskim klubom nije uspio dogovoriti oko financija.

Esteghal je umjesto Štimca za novog trenera postavio iranskog stručnjaka Parviza Mazloumija, koji je stigao na klupu kada su propali pregovori sa Štimcem.

Klub slavne povijesti

Podsjetimo, o odlasku Štimca u Esteghlal već smo pisali. U pitanju je klub slavne povijesti čiji su rezultati u posljednje vrijeme ispod željene razine, a čelnici kluba u Štimcu vide idealnog kandidata koji bi ih mogao vratiti na vrh iranskog nogometa.

Hrvatski treneri nisu rijetkost u iranskom nogometu u kojem su se okušali Blažević, Tomislav Ivić, Stanko Poklepović, Luka Bonačić i još neki. Štimac bi mogao nastaviti niz, posebice ako je preporuka za klupu Esteghlala stigli iz usta nekog od njih. Inače, Esteghlal je osnovan prije 69 godina u Teheranu, u dva je navrata osvajao Azijsku Ligu prvaka, a osam puta slavio ligaški naslov.