Čini se da se Pletikosa vraća među vratnice i to u dresu kluba iz gornjeg dijela ljestvice u Španjolskoj

Stipe Pletikosa bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor s Deportivom

Croatia's goalkeeper Stipe Pletikosa fails to save Mexico's first goal of the match, headed in by Mexico's defender and captain Rafael Marquez (not seen), during a Group A football match between Croatia and Mexico at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 23, 2014.     AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa mogao bi u zimskom prijelaznom roku ponovno među vratnice, javljaju španjolski izvori pritom Deportivo iz La Coruñe navodeći kao njegovo odredište nastavka karijere.

Pletikosa će u siječnju napuniti 37 godina, a posljednji vratarski posao odradio je u Rostovu. Iako od početka prošloga ljeta nije stao među vratnice Deportivo u njemu vidi zamjenu za Fabricia Agosta pred kojim je duga pauza zbog ozljede križnih ligamenata, ali i posljednji mjeseci aktualnog ugovora kojim ga je klub vezao. Nedavno je predsjednik kluba Tino Fernandez potvrdio da se razmišlja o potpisivanju novog vratara koji bi konkurirao za nastupe uz Germana Luxa (i Manua).

Uznapredovala faza pregovora

“Već je započeo rad na dovođenju golmana-veterana i dat će mu se jednogodišnji ugovor koji će automatski biti produljen uvjeri li on svojim igrama trenerski stožer. Pregovori su u uznapredovaloj fazi i treba vidjeti hoće li rezultirati njegovim dolaskom u siječnju”, dodaje nogometni portal La tarjeta blanca.

Pletikosa je u karijeri nastupao za Hajduk, Šahtar, Tottenham i Spartak prije no što je 2011. godine stigao u Rostov. Deportivo je trenutačno šestoplasirani klub španjolskog nogometnog prevenstva u kojem je odigrano 15 kola.